Volledig scherm
Troost op archiefbeeld. Archieffoto Johan Wouters.

'Penaltykiller' Troost: liever promotie met Alliance

ZONDAG VIERDE KLASSE B – Persoonlijk kan Alliance-doelman Jeremy Troost (21) terugkijken op een aardige seizoensstart. Hij kreeg twee strafschoppen tegen, maar wist ze allebei te keren. Toch blijft hij kritisch. "Ik heb nog maar één keer de nul gehouden."

Tegen RBC, in de seizoensopening, keerde Troost de inzet van spits Kevin van Andel. Zondag, tegen DIOZ (2-2) stopte de doelman opnieuw een inzet vanaf elf meter. "Het gaat wel lekker, ja. Vorig jaar heb ik er ook al een aantal gestopt. Uit m’n hoofd 7 van de 10. Toch ga ik niet over mezelf zeggen dat strafschoppen keren mijn specialiteit is. Wie weet gaan de volgende 20 erin, dat kan zomaar", blijft hij nuchter.

Een bepaald trucje heeft hij niet, zegt hij. "Ik ga gewoon op mijn intuïtie af, ik volg m’n gevoel. Maar je moet je trucje nooit verklappen hè, dan gaat het mis", zegt Troost met een knipoog. "Maar als ik dit zo volhoud, dit seizoen, dan ben ik wel trots."

Troost heeft andere prioriteiten. "Natuurlijk wil ik graag vaker de nul houden en penalty’s stoppen, maar ik wil liever promoveren met Alliance." De Roosendalers staan tweede: 10 punten uit 4 duels. "Niet arrogant bedoeld, maar we hoorden dit seizoen al een paar keer dat we niet in de vierde klasse thuishoren."