Volledig scherm
PREMIUM
Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Vlnr Mateusz Sleziek, Perry van Schijndel, Peter Maaskant, Artur Diego, Rivet Nefuani en Soufiane Meydubi. 5 nationaliteiten in een elftal. © Pix4Profs/René Schotanus

PCP-trainer Maaskant houdt ploeg scherp onderweg naar periodetitel: ‘Jongens, we hebben nog niets’

Dinsdagavond 16 april, een aantal dagen voor de wedstrijd waar iedereen bij PCP naar uitkijkt. De training begint met een paar woorden van trainer Peter Maaskant: ,,Jongens, we hebben nog niets, nog 0,0.” Vanavond speelt PCP een inhaalwedstrijd voor de eerste periode, bij winst op TPO stelt de Bredase club deze helemaal veilig.

PCP en Peter Maaskant hebben een bijzondere band met elkaar. Nadat de trainer een aantal jaar zijn heil elders zocht, keerde hij afgelopen zomer terug op sportpark Lage Kant. ,,Het verhaal wat de club mij vertelde sprak toch wel erg aan. Eerst dacht ik nog om het niet weer te doen, uiteindelijk gaf het enthousiasme de doorslag.” De inmiddels 66-jarige trainer heeft voor zijn terugkeer bij PCP de scepter bij onder andere The Gunners, DHV en het tweede elftal van Baronie gezwaaid.