Volledig scherm
Jorik Mijnhijmer maakte een hattrick voor Baronie. © Marcel Mol

Overzicht | Baronie verpulvert Papendorp, Halsteren wint nip van Unitas, Dongen pakt eerste punten

AmateurvoetbalBaronie liet zondag werkelijk geen spaan heel van Papendorp. In Breda werd het 8-1 voor de thuisploeg. Halsteren boekte een nipte overwinning op GVV Unitas.

VV Baronie - Papendorp 8-1

Papendorp zat totaal niet lekker in de wedstrijd, want voor rust stond de ploeg al met 4-1 achter door doelpunten van Moustafa Mohammad, Nizar Mekkaoui (2) en Jorik Mijnhijmer. Namens de uitploeg deed Hicham Chatouani wat terug na een defensief slippertje.

Na rust ging de ploeg van Jurriaan van Poelje vrolijk door met scoren. Wat uiteindelijk tot een 8-1 eindstand leidde. Mijnhijmer kroonde zich tot de man van de wedstrijd door een hattrick te maken.

GVV Unitas - Halsteren 0-1

Voor de neutrale toeschouwer was het geen spektakel om naar te kijken. Halsteren was de bovenliggende partij, maar kon dat niet in de score uitdrukken. Pas in de 54ste minuut kreeg GVV Unitas een grote kans, maar er werd gemist voor een leeg doel. Met nog een half uur op de klok was het uiteindelijk Karim Didi die de score opende voor Halsteren en daarmee de eindstand bepaalde.

In de slotfase moest de scheidsrechter nog een paar keer naar zijn borstzak grijpen. Perry Bierkens werd met twee gele kaarten van het veld gestuurd en Unitas-speler Esey Kiflom kreeg een directe rode kaart na een harde tackle.

Blauw Geel'38 - Dongen 0-2

Dongen is van de nul af in de derde divisie zondag. De ploeg van trainer Ruud Kaiser won met 0-2 op bezoek bij Blauw Geel'38.

Thomas Schilders maakte beide doelpunten voor de bezoekers. ,,Toch is het een teamprestatie", meende de spits. ,,We hebben er hard voor gewerkt. We waren niet in paniek. We wisten dat we punten zouden gaan pakken."

Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg miste Joey Hellstern vier minuten voor rust een strafschop. Hij mocht aanleggen na een overtreding van Dongen-keeper Wessel Sprangers en schoot over.