Volledig scherm
© Tonny Presser/Pix4Profs

Oudhof baalt ervan dat goede spelers Willemstad verlaten

ZATERDAG DERDE KLASSE B - Het doet het voetballende bestuurslid Daan Oudhof pijn dat er zoveel in Willemstad woonachtige voetballers elders spelen, niet bij Kogelvangers.

Bij Kogelvangers is dit seizoen alles anders. Maar liefst zeven man uit de selectie vertrokken of stopten. Daan Oudhof: "Dat moet je dan opvangen met jeugd of jongens uit de buurt die bij ons wilden komen voetballen.”

Het waren ook niet de minsten die vertrokken. Op doelman Stan Moerland (Heinenoord) en de nu bij tweedeklasser Klundert spelende sterkhouders Stefan de Ruijter en Youri van Laarhoven kan bijvoorbeeld geen beroep meer worden gedaan.

Kogelvangers is bezig met een overbruggingsjaar en moet het dit seizoen doen met een bijzonder jonge en onervaren defensie, met de 16-jarige goalie Jop Joosten tussen de palen. In een elftal dat niet draait wordt presteren volgens Oudhof voor jonge spelers dan al gauw een lastige opgave.

Het doet Oudhof pijn dat er zoveel in Willemstad woonachtige voetballers elders spelen, van Stefan Heijstek bij Flakkee tot Sven Moerland bij SHO. "Goede voetballers moeten voor ons kiezen. Maar om een aantrekkelijke club te zijn is het zaak om derdeklasser te blijven.”

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."