Volledig scherm
PREMIUM
Met Baronie werd Peter Maas kampioen in de hoofdklasse © roy lazet

Oud-trainer Peter Maas: ‘Knap als Baronie nacompetitie haalt, Halsteren favoriet’

ontknoping hoofdklasseHij werd kampioen met Halsteren, maar kende zijn grootste successen als trainer van Baronie. Peter Maas (49), sinds vijf jaar internationaal scout van sc Heerenveen, weet wat er gevraagd wordt in de top. Het amateurvoetbal houdt hij nog altijd nauwlettend in de gaten. Hij laat desgevraagd zijn licht schijnen op de seizoensontknoping. 

Met Baronie acteerde hij in de hoofdklasse en plaatste hij zich voor de topklasse, beide destijds het derde niveau van Nederland. In 2008-2009 was Baronie ook verwikkeld met Gemert in de titelstrijd. Het kwam op de laatste wedstrijd aan. Koploper Baronie moest naar EVV, dat ook nog meestreed, Gemert moest hopen op Bredaas puntenverlies. De Bredase club trok het over de streep. Een jaar later volgde weer een strijd met Gemert. ,,We moesten bij de eerste vier eindigen om ons te plaatsen voor de nieuw gevormde Topklasse. Rond februari zag het er minder goed uit, we stonden vijfde. Van de laatste tien wedstrijden wonnen we er negen. Dat ene gelijkspel tegen Papendrecht koste ons achteraf de titel (die ging naar Gemert, red.).”

  1. Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon
    PREMIUM
    column

    Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon

    De rook van het afgelopen amateurvoetbalseizoen is goed en wel opgetrokken. De kaarten zijn geschud. Promoties en degradaties bekend. Tranen van verdriet én geluk inmiddels opgedroogd. De vedetten uit de regio kunnen op vakantie. Uitrusten en de batterijen opladen aan de costa’s en zich opmaken voor een nieuwe jaargang. Het slot was adembenemend, zowel in positieve als in negatieve zin. Alles zat erin.