Arno Gabriëls (links) en Ton Cornelissen, oud-spitsen van NAC staan zondag tegenover elkaar als trainers in de tweede klasse B: Beek Vooruit - TSC.
Volledig scherm
PREMIUM
Arno Gabriëls (links) en Ton Cornelissen, oud-spitsen van NAC staan zondag tegenover elkaar als trainers in de tweede klasse B: Beek Vooruit - TSC. © Pix4Profs-Ron Magielse

Oud-NAC-spitsen Gabriëls en Cornelissen nu concurrerende trainers: ‘We waren toen al wijsneuzen’

Beek Vooruit - TSC is Arno Gabriëls tegen Ton Cornelissen. De twee oud-NAC-spitsen speelden één seizoen samen en halen in het NAC-museum herinneringen op.

Laat twee oud-NAC’ers los in het NAC-museum in het Rat Verlegh Stadion en de ene na de andere anekdote komt voorbij. ,,Hier zat ik voor het eerst bij de selectie”, wijst Ton Cornelissen (55) op een foto van een beruchte NAC - Feyenoord, 1980. ,,Tijdens die gestaakte wedstrijd, toen een asbak werd gegooid naar de grensrechter (6 oktober 1979, red.) stond ik op de tribune. Toen die 27 minuten uitgespeeld werden mocht ik van Jo Jansen op de bank zitten. We speelden in een leeg stadion, niemand mocht naar binnen. Ze hadden de boel met containers afgezet.” ,,Gewonnen door een doelpunt van Vreijsen”, weet Arno Gabriëls (52).