Volledig scherm
Trainer Freddy Kruijs en speler Huseyin Efe, die overkwam van rivaal TSC. © Else Loof/Pix4Profs

Oosterhoutse derby: ‘TSC-SCO, daar wil je graag bij zijn’

ZONDAG DERDE KLASSE B - Huseyin Efe groeide op bij TSC, maar maakte de overstap naar rivaal SCO. Zondag is de eerste Oosterhoutse derby dit seizoen.

SCO/Tofs gaat om 14.00 uur op de thee op sportpark De Warande bij grote buur TSC. Voor Huseyin Efe, tegenwoordig uitkomend voor SCO, een bijzondere wedstrijd omdat hij haast zijn leven lang bij de concurrent aan de Warandelaan speelde.

Efe, 29 jaar inmiddels: „Dit zijn van die speciale potjes waar je graag bij wilt zijn.” Óf Efe zondag kan starten is nog maar de vraag. Al in november vorig jaar liep de spits averij op aan de enkel en nog steeds is hij niet volledig fit. „Ik zit nu op zo’n 85 procent”, zegt hij.

Oosterhouter Efe, die qua goals nog droog staat in de competitie, heeft wel het gevoel dat er een broederstrijd wacht. „Vanaf mijn zesde jaar wilde ik altijd scoren tegen SCO in het blauwwit van TSC, nu wil ik doelpunten maken voor SCO, zeker tegen TSC.” Maar revanchegevoelens koestert Efe niet. „Nee, zo zit ik er niet in. Nog steeds heb ik een goed gevoel bij mijn oude club, daar ben ik immers opgegroeid. Maar allereerst hoop ik dat ik het red om zondag in de basis te kunnen beginnen.”