Volledig scherm
Kazim Aydin trainde afgelopen week met de rest van de selectie op het terrein van de KMA in Breda. "We moeten nu gaan presteren. Dat zijn we verplicht aan iedereen die nu zijn stinkende best doet om Oosterhout weer draaiend te krijgen." foto Edwin Wiekens/Pix4Profs

Oosterhout wil na brand ook sportief herrijzen

OOSTERHOUT - Oosterhout beleeft een dramatische competitiestart, in twee opzichten. De ploeg van de teruggekeerde Jorco de Kok bezet op dit moment de tiende plek in de derde klasse B, terwijl vorig seizoen nog bijna promotie werd afgedwongen via de nacompetitie. Tot overmaat van ramp brandde vorig weekend een deel van het sportcomplex af.

Kazim Aydin, die aan zijn achtste seizoen bezig is bij Oosterhout, geeft de moed echter nog lang niet op. "Juist nu moeten we laten zien dat wij een sterke derdeklasser zijn."

Zaterdagavond rond tien uur bereikte velen het bericht dat er brand was uitgebroken op het pas twee jaar geleden gerealiseerde sportpark De Contreie. Aydin werd overladen met berichtjes en ging zelf ook kijken. "Zoiets hebben we natuurlijk nog nooit meegemaakt. In onze groeps- whatsapp werd geschrokken gereageerd, er heerste toen nog veel onduidelijkheid."

Eén ding was die avond al wel zeker: de wedstrijd tegen Gilze, die de volgende dag op het programma stond, zou niet doorgaan. De selectie en het bestuur kwamen wel bijeen om te praten. "Wat de mensen binnen de club nu allemaal op touw zetten, is geweldig. Iedereen wil helpen, ook van buitenaf", vertelt Aydin.

Dinsdag trainde de selectie op het KMA-terrein in Breda, waar Oosterhout in ieder geval de komende weken terecht kan. Trainer Jorco de Kok verzekerde de ploeg dat de uitwedstrijd tegen Zigo van komende zondag doorgaat.

"Het is nu aan ons om al die helpende mensen te laten zien waar ze het voor doen", aldus Aydin. "Wij moeten nu gaan presteren, met zijn allen. Laten zien dat wij voor de bovenste plekken willen meespelen", aldus de verdedigende middenvelder, die vanaf zijn zesde speelde bij het toenmalige WVO, dat in 2001 fuseerde met BVC'54.