Volledig scherm
De debuterende Tijn van Galen (rechts) viel sterk in en gaf een assist op Jens Wirix (links). © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Oosterhout knikkert hoofdklasser uit beker, Baronie rolt Kruisland op

districtsbekerDe grootste stunt in de tweede ronde van de districtsbeker komt vooralsnog op naam van Oosterhout. In eigen huis versloeg het hoofdklasser IFC. Derdeklasser Gilze had penalty's nodig tegen vijfdeklasser Neerlandia’31, terwijl Gastel tweedeklasser JEKA uitschakelde. Eerder al plaatsten Victoria'03, Halsteren zaterdag, Klundert, Prinsenland en Moerse Boys zich al voor de derde ronde.

Steen - Halsteren 0-4 (0-2) 0-1 Karim Didi, 0-2 Thomas Marijnissen, 0-3 Karim Didi, 0-4 Giovanni Moerland.
Paal en lat stonden een hogere score voor Halsteren in de weg. Voor Julian van de Kreeke was er na een lange periode van afwezigheid weer eens een basisplaats en ook Arvin de Witte startte. Coach Erwin de Nijs vond het een zakelijke overwinning. ,,Het enige wat we ons kwalijk kunnen nemen is dat we er maar vier maken.’'

Schijf - Groen Wit 3-2 (1-1) 1-0 Rick van de Sande, 1-1 Koen Vaas, 2-1 Dennis van Nijnatten (pen.), 2-2 Guus van der Wolf (pen.), 3-2 Nick van Dijk.
Vanwege hartritmestoornissen moest Groen Wit-trainer Martijn van Galen langs de kant toekijken. Hij zag Groen Wit heel de wedstrijd domineren. “Veel goede kansen gecreëerd, maar de keeper van Schijf hield er veel uit.” 

Schijf-coach Jan Hereijgers noemde de zege zwaarbevochten. ,,Zij waren voetballend beter, met veel individuele kwaliteit en sterk aan de bal.’’

JEKA - Gastel 1-2 (0-0) 0-1 Richard Hamers, 0-2 Sjoerd van den Eijnden, 1-2 Jaap Luitjes.
Een verrassend gemakkelijke overwinning voor derdeklasser Gastel op bezoek bij tweedeklasser JEKA. ,,We waren zoveel beter. Voor rust hadden we er al vijf in moeten leggen”, vond Gastel-trainer Johan van Batenburg. JEKA-trainer Bas Liebregts legde zich neer bij de bekeruitschakeling. “Door wat wisselingen ging het de tweede helft wat beter lopen. Al hadden we voor rust al met grote cijfers achter kunnen staan.”

Oosterhout - IFC 2-1 (1-1). 1-0 Tom Kolkert, 1-1 IFC, 2-1 Eric Boateng.
“Vooraf vroeg je je af hoe lang je het tegen een hoofdklasser zou volhouden. In de slotfase scoorden we de winnende 2-1, een mooier moment was niet mogelijk”, zei Oosterhout-trainer Richard van Gils. 

Volledig scherm
Oosterhout (zwart-wit) stuntte tegen hoofdklasser IFC. (archieffoto) © Pix4Profs / Johan Wouters

TSV Gudok - VVR 4-0 (1-0).
“Het zat opnieuw niet mee”, baalde VVR-trainer Mark Schuiten. “De blessures bleven ons parten spelen. Er deden een aantal jongens van de JO19-1 mee, zij verdienden wel de complimenten.”

Neerlandia’31 - Gilze 1-1 (Gilze w.n.s.). 0-1 Jens Oprins, 1-1 Romile Naudine.
“Complimenten aan mijn spelers. We waren gewoon de bovenliggende partij. De penalty’s waren misschien wat te gemakzuchtig genomen”, vond Neerlandia’31-trainer Marcel van der Hurck. Gilze-trainer Jeremy Buchly zag veel fout gaan. “Het werd een bekerpotje zoals het publiek graag zou zien. Onze keeper, Basten Hessels, pakte twee stafschoppen in de serie.”

Rijen - The White Boys 5-1. Doelpunten Rijen: Simohammed Arroudi (3), Joeij Jacobs, Luc Heestermans. Doelpunt The White Boys: onbekend.
“Het verschil werd door ons met name conditioneel gemaakt. Tegen een voetballende ploeg als The White Boys komen wij meer tot ons recht. Er hebben wat andere jongens kansen gekregen, daarbij kregen sommige spelers ook wat rust”, vertelde Rijen-trainer Freddy Kruijs. 

Baronie - Kruisland 5-0.
Het sterkste basiselftal opgesteld en vanaf seconde één het gaspedaal tot op de staart toe ingetrapt: Baronie maakte duidelijk het bekertoernooi als een serieus doel te zien. ,,Deze prijs ontbreekt nog op de lijst van de club én van mij. Het zou mooi zijn om die te kunnen winnen”, zo laat trainer Jurriaan van Poelje na de 5-0-overwinning op tweedeklasser Kruisland weten. ,,We willen in ieder geval tot de halve finale komen, dan mogen we volgend seizoen aan het landelijk bekertoernooi meedoen.”

Het was een heerlijke middag voor de Baronnen, die vanwege een vrijstelling pas in de tweede ronde van de districtsbeker instroomden. Het gebrek aan scherpte voor het vijandelijk doel breekt de heren van de Blauwe Kei in de competitie nogal eens op, maar in de bekerontmoeting met Kruisland werd aan het zelfvertrouwen gewerkt. De Bredanaars scoorden vijf keer: Jorik Mijnhijmer, Moustafa Mohammad, Jens Wirix en Quinton Eugenia troffen doel. Talenten Tijn van Galen en Yassine Mejres waren belangrijk met assists, uit een voorzet van laatstgenoemde ontstond tevens een eigen doelpunt.

De enige speler aan de kant van Kruisland die zich aan het niveau van de tegenstander optrok, was Issam Dahmani. Hij vond de oplossingen in de kleine ruimte en hield goed het overzicht, maar is dan ook wel wat druk gewend als zaalvoetballer van het allerhoogste niveau.

Volledig scherm
Issam Dahmani (tweede van links) was één van de spelers bij Kruisland die wel zijn niveau haalde. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Bredanaars Cheyondre Richardson en Jeremy Goveia verlieten het veld enigszins gegeneerd na de 5-0-oorwassing. Zij hebben allebei een verleden bij Baronie. ,,Ik ken die jongens allemaal nog, je maakt wat grapjes voor de aftrap en met sommigen heb ik wat geappt afgelopen week. Je wilt eigenlijk van ze winnen, er in ieder geval niet afgaan met zo’n uitslag. Maar het was heel matig, ik speelde zelf ook niet goed”, zo is de 21-jarige vleugelaanvaller Richardson, die twee seizoenen geleden uit de selectie van Baronie vertrok, realistisch. 

Volledig scherm
Tijn van Galen maakte zijn debuut bij Baronie en viel sterk in met een assist. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden
Volledig scherm
Jeremy Goveia van SC Kruisland speelde tegen zijn oude club. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden