Volledig scherm
Gesta-speler Frits Verheijen (rechts) scoorde tweemaal, maar zag zijn ploeg toch slechts één punt pakken tegen RKDSV. © Johan Wouters / Pix4Profs

Ook Viola is van hatelijke nul af, Gesta krijgt deksel op de neus bij RKDSV

zondag 4DViola heeft het eerste punt in de competitie te pakken door een knappe remise bij koploper OVC'26. Door het punt van Viola verliet de ploeg van Richard de Beer de laatste plaats op de ranglijst. Chaam verloor thuis wat ongelukkig van Spoordonkse Boys en Gesta speelde gelijk bij RKDSV.

OVC’26 - Viola 3-3 (2-2). 16. Remco Meeuwsen (e.d.) 1-0, 34. Justin Meeuwsen 1-1, 36. Sjors van den Broek 1-2, 44. Mitchel van Zelst 2-2, 59. Andrew van de Wouw 3-2, 67. R. Meeuwsen 3-3.
Viola-trainer Richard de Beer sprak van een enerverend duel. “Wanneer je tegen de koploper dit kan laten zien, geeft dat veel vertrouwen”, zei hij. “Ik was trots op de ploeg vanwege de geleverde strijd die geleverd en vanwege het goede voetbal in de tweede helft.”

RKDSV - Gesta 2-2 (1-1) 1-0 Raul Isalin, 1-1 en 1-2 Frits Verheijen, 2-2 Berry Koolen (pen.).
“We waren opnieuw de betere ploeg”, vond Gesta-trainer Anjo Wintermans. “Zeker in de tweede helft waren we dominant, maar zij krijgen in de 96ste minuut een onterechte strafschop.”

Chaam - Spoordonkse Boys 1-3 (0-0) 0-1 Jasper van Agt, 1-1 Rick van Beckhoven, 1-2 Roel van Nunen (pen.), 1-3 Van Nunen (pen.)
In een wedstrijd die pas laat op gang kwam, kregen de gasten in de slotfase twee strafschoppen. “Zeker die tweede strafshop was een cadeautje”, zei Chaam-trainer Jeroen Polman. “Geeft hij die niet, dan had er voor ons echt nog meer ingezeten.”