Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Johan Gabriëls. © Jan Stads/Pix4Profs

Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon

columnDe rook van het afgelopen amateurvoetbalseizoen is goed en wel opgetrokken. De kaarten zijn geschud. Promoties en degradaties bekend. Tranen van verdriet én geluk inmiddels opgedroogd. De vedetten uit de regio kunnen op vakantie. Uitrusten en de batterijen opladen aan de costa’s en zich opmaken voor een nieuwe jaargang. Het slot was adembenemend, zowel in positieve als in negatieve zin. Alles zat erin.

In de schaduw van het ‘wonder van Klein-Zundert’ zorgde een Roosendaalse voetbaltrainer voor misschien een nog wel groter mirakel in het amateurvoetbal. Reinald Boeren promoveerde met VV Gemert vanuit de hoofdklasse naar de derde divisie. In een dubbele ontmoeting met de bijbelbeltse zaterdagclub Staphorst trok Gemert beide keren met 2-1 aan het langste eind. Een absolute topprestatie van de gedreven vakidioot en zijn ploeg. Petje af.

  1. Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’
    PREMIUM

    Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’

    Langzaam valt een succeslichting, als gevolg van de meedogenloze leeftijdsgroei, bij Rood-Wit uit elkaar. Na ruim een decennium is er nog slechts één oorspronkelijke draagmuur dat het imposante, opgebouwde amateurvoetbalfort overeind houdt. Sterkhouder Boy van Steen (29) zag zijn leeftijdsgenoten en vrienden langzaam de selectie verlaten, maar is zelf nog helemaal niet klaar bij de eersteklasser.