Sander de Bont (links) scoorde weer eens een hattrick voor ONI. (archieffoto)
Volledig scherm
Sander de Bont (links) scoorde weer eens een hattrick voor ONI. (archieffoto) © Pix4Profs / Johan Wouters

ONI nadert bijzondere mijlpaal, Zwaluwe zakt verder weg

zaterdag 3DEr staat ook dit seizoen geen maat op ONI. De ploeg uit 's-Gravenmoer rijgt de zeges bijna net zo eenvoudig aaneen als in de vierde klasse, waar het vorig seizoen in uitkwam. Tegen BZC'14 werd alweer voor de 29ste keer op rij niet verloren. Door de zege kroop ONI naar de tweede plaats in zaterdag 3D. Zwaluwe verloor op bezoek bij GDC. De ploeg van Vincent de Klerk kreeg wel de complimenten, maar niet de punten.

 1. Hoe stoer zou het zijn, een krantenkop als: ‘Chantal beslist bekertopper Moerse Boys - Madese Boys’
  PREMIUM
  column

  Hoe stoer zou het zijn, een krantenkop als: ‘Chantal beslist bekertop­per Moerse Boys - Madese Boys’

  Vergeet Aletta Jacobs, Fannie Blankers-Koen, Lieke Martens en Vivianne Miedema. Het nieuwe boegbeeld van een moderne generatie Nederlandse vrouwen heet Ellen Fokkema. De Friezin uit kerkdorp Slappeterp (drie straten, één mini-camping met gezellige theetuin) gaat komend seizoen geschiedenis schrijven. Haar club, vierdeklasser Foarút (vertaald vanuit het Fries: vóóruit), heeft van de KNVB toestemming gekregen haar in te schrijven bij het eerste van de mannen van de trotse zaterdagvierdeklasser. Een primeur!
 2. Baronie-trainer heeft warme herinneringen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveerde NAC’
  PREMIUM
  NAC - Baronie

  Baronie-trai­ner heeft warme herinnerin­gen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveer­de NAC’

  ,,Mijn allereerste wedstrijd als trainer van Baronie was tegen NAC”, herinnert Jurriaan van Poelje zich de vorige stadsderby uit 2016. Zijn ploeg verloor dat oefenduel, maar het verdere verloop van het seizoen was uiterst succesvol. Voor beide Bredase clubs. ,,Wij werden dat jaar kampioen en NAC promoveerde naar de eredivisie. Laat dat een voorbode zijn voor dit seizoen.” Woensdag staan de twee ploegen weer tegenover elkaar.