Volledig scherm
Trainer Andy Wierikx van ODIO maakt zich ondanks de matige seizoenstart geen zorgen. "We worden nooit weggespeeld en creëren wel kansen. Ons streven blijft de top-zes." foto Tonny Presser/Pix4Profs

ODIO heeft het nog even niet zo breed

OSSENDRECHT - Hij heeft voor hetere vuren gestaan. Daarom ook raakt Andy Wierikx niet in paniek van de matige seizoenstart van ODIO. De laatste plaats in de vierde klasse B voor de ploeg uit Ossendrecht is volgens Wierikx niet meer dan een momentopname. "Ons streven blijft de top-zes."

Natuurlijk hielden ze bij ODIO rekening met een lastige start van het seizoen. Bepalende jongens als Maikel van der Poel, Hailysons Raphael en Joost Veraart stopten of gingen op een lager niveau spelen. Jeremai Martina stapte over naar de zaterdagtak van Dosko, vooral omdat zijn werk bij het Ministerie van Defensie zich moeilijk laat combineren met voetballen op zondag.

Daar kwam vorig seizoen ook nog de beenbreuk bij van Nick Melsen die naar verwachting pas weer na de winterstop aansluit. Een steunpilaar als Stefan Bogers stond door een heupblessure een tijd aan de kant. Voor een dorpsclub als ODIO zijn al die mutaties lastig op te vangen, zegt Wierikx. "Het inpassen van jonge spelers vraagt tijd. Maar we worden nooit weggespeeld en we creëren wel kansen."

ODIO wacht nog steeds op de eerste overwinning. Enkel bij NSV en DEVO werd een punt gepakt. Vaker werd ongelukkig verloren. En in Bosschenhoofd werd de verdiende zege pas op de valreep uit handen gegeven.

Zondag wacht in Ossendrecht het cruciale duel tegen BVV'63 uit Bergen op Zoom dat ook in de onderste regionen bivakkeert en zondag nog met liefst 0-10 verloor van DIOZ.

Lees meer in BN DeStem van zaterdag

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.