Volledig scherm
ONI-spelers Sander Blok (links) en Jordy van Rijen in actie © Ron Magielse / Pix4Profs

Nuchterheid en goede sfeer als sleutel voor succes bij ONI

ZATERDAG VIERDE KLASSE E - Bij voetbalvereniging Ontspanning Na Inspanning (ONI) wordt de naam eer aan gedaan.

"Het gaat niet alleen om voetbal, de sfeer is net zo belangrijk. Gezellig samen ontspannen na inspannen", verwijst Sander Blom (21) naar de clubnaam. "Na trainingen en wedstrijden blijft iedereen om een pilsje te pakken", vult Jordy van Rijen (20) zijn teamgenoot aan. De jongens zijn goed gemutst en hebben daar ook alle reden toe. De club draait uitstekend in de competitie en heeft nog geen wedstrijd verloren.

"Vooral tegen betere tegenstanders gaat het lekker", vertelt Blom. "We zijn beter in de omschakeling, laat de tegenstander het spel maar maken". "En nu geen tactische toelichting meer", is Van Rijen beslist. "De tegenstander kan de krant ook lezen."

Van Rijen is een stille kracht in de selectie van ONI, een jongen van weinig woorden maar grootste daden. De mandekker scoorde dankzij een prachtige omhaal in de derby tegen Good Luck. Teamgenoot Blom moet het aanhalen, meer woorden dan ‘Hij zat er wel lekker in’, wil Van Rijen er niet aan vuil maken.

Na de uitstekende competitiestart staat ONI één punt achter de koplopers. "We willen kampioen worden”, is Van Rijen duidelijk. "De komende drie wedstrijden moeten we de volle buit pakken." E

Het plafond van de Oranjehemden is nog niet bereikt. "De derde klasse kunnen we aan”, stelt Blom vol bravoure. Van Rijen blaast nog niet te hoog van de toren: "Ik denk toch dat het lastig gaat worden." Het tekent de sfeer bij de plaatselijke trots waar nuchterheid en gezelligheid belangrijk zijn. "We moeten gewoon lekker voetballen, niet te veel gekkigheid dan komt het goed”, besluit Van Rijen, "Vooruit, na de wedstrijd wat gekkigheid omdat het wel gezellig is." "Het mag van mij ook best voor de wedstrijd”, dolt Blom zijn teamgenoot.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.