Volledig scherm
Paolo Fortunati onderschept de bal van zijn directe tegenstander Milton Roemeratoe. © Chris van Klinken / het fotoburo

Noodklok bij Dosko, maar geen paniek: 'Werken keihard voor elkaar'

ZONDAG HOOFDKLASSE B – De nood bij Dosko is hoog, de ploeg bezet na zeven wedstrijden de voorlaatste plaats. Aanvoerder Paolo Fortunati begrijpt de ernst van de zaak, maar raakt niet in paniek. “Dit wordt een lang seizoen, maar ik heb wel het gevoel dat het goedkomt.”

Zeven wedstrijden, zes nederlagen, dat zijn pijnlijke statistieken. “Dat is zeker frustrerend, helemaal omdat we alleen tegen Gemert (5-0-nederlaag, red.) echt zijn weggespeeld. Voor de rest niet. Er worden gewoon te veel persoonlijke fouten gemaakt.”

Echt zijn vinger op een duidelijke oorzaak leggen kan hij niet. “We zijn hier namelijk allemaal schuldig aan. Een opgelegde kans missen, dat noem ik namelijk ook een persoonlijke fout. Net zozeer als je man laten lopen.” Bovendien is het team pas net gewend aan elkaar, volgens de middenvelder. “De voorbereiding was heel kort. In de eerste weken waren er nog een paar spelers op vakantie. Dat is niet erg, maar dat doet sneller pijn als je al een smalle groep hebt.”

Bovendien vertrokken met Brian Kruf, Jurgen Gijzen en Jorn Hopmans drie steunpilaren, afgelopen zomer. “Dus moet je op drie plekken weer nieuwe jongens gaan inpassen. En van spelers die uit de derde en vierde klasse komen, hoef je niet te verwachten dat ze in twee weken het hoofdklasseniveau oppakken”, is Fortunati eerlijk.

Over de huidige situatie wordt volgens de aanvoerder veel gesproken. “Want zo’n reeks nederlagen, die gaat wel in de koppen zitten. Desondanks weet ik dat niemand van ons opgeeft. We hebben alleen maar spelers die keihard voor elkaar willen werken. We hebben wel de kwaliteit om uit de degradatiezone weg te komen. Bovendien is de sfeer nog altijd goed”, klinkt hij overtuigd.

Dat moet Dosko snel uit de negatieve spiraal zien te geraken. Dat het dicht bij elkaar zit, bewijzen de cijfers. Vijf van de zes keer verloor Dosko met maar één goal verschil. Zondag moet de ommekeer komen, als de ploeg van Peter Sweres op bezoek gaat bij Nuenen.