Volledig scherm
Tholense Boys. © Chris van Klinken/Pix4Profs

NOAD'67 nog puntloos, DHV koploper na winst op Klundert

Zaterdag 3BVoor de tweede maal op rij verloor Noad’67 met dikke cijfers. Prinsenland trok in Sint Philipsland met 1-4 de zege naar zich toe. Halsteren is nog niet op stoom en bleef bij Smerdiek steken op 0-0. Ook WHS en Kogelvangers deelden de punten: 2-2. Het duel tussen De Fendert en Seolto werd afgelast vanwege een sterfgeval.

Klundert - DHV 0-3 
DHV voert de ranglijst aan, na een eenvoudige 0-3 overwinning bij erfvijand Klundert. Jeffrey Bakx, Thomas van der Wal en de jonge Florens van Zwol zorgden voor de doelpunten. Halverwege leidde de formatie van Edwin Kock met 0-1. Bij Klundert was het spel volledig afgestemd op centrumspits Loïc Luzolo, vorige week nog uitblinker bij Wieldrecht. Ditmaal lag Lozolo aan de leiband bij Jesper de Rond en kwam hij in het stuk niet voor. DHV-goalie Luc van de Klundert redde in de eerste helft knap op een afstandsschot van Grace Kitenge en tikte bij een 0-2 voorsprong ook een gevaarlijke kopbal van de Klundert-middenvelder over de lat.

Oostkapelle - Tholense Boys 2-2
Tholense Boys-coach Erwin de Nijs was in Oostkapelle blij met het eerste punt van het seizoen. De 2-2 remise was zwaar bevochten. In het zicht van de rust moesten zowel Youri Boudou als Matthijs van Stee na ongelukkige botsingen groggy naar de kant. ,,Al onze dynamiek in de voorste lijn was daarna weg.’’ Auke Bovenberg had voor de 0-1 gezorgd, nadat een kopbal van Lennard Marsman op de lat was geëindigd. Oostkapelle kwam op gelijke hoogte, na slecht verdedigen bij de bezoekers. Nog voor de pauze nam de Walcherse ploeg een voorsprong, uit een penalty die was toegekend na hands van Raymond ten Voorden. Onmiddellijk na de pauze pegelde Michael Schot de 2-2 binnen. De Nijs koesterde het punt. ,,Het is belangrijk om zo snel mogelijk van de nul af te zijn.’’

NOAD'67 - Prinsenland 1-4
Voor de tweede maal op rij verloor Noad’67 met dikke cijfers. Prinsenland trok in Sint Philipsland met 1-4 de zege naar zich toe.

Smerdiek - Halsteren 0-0

WHS - Kogelvangers 2-2

Fendert - Seolto afgelast