Erik Nijssen
Volledig scherm
Erik Nijssen © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Nijssen van Internos naar functie bij de KNVB, Etten-Leurse club zoekt nieuwe trainer

trainerscarrouselKoploper Internos is begonnen aan de zoektocht voor de trainer van het volgende seizoen. Door een nieuwe baan draagt Erik Nijssen het stokje per 1 februari over aan Marcel Kars die het seizoen afmaakt als dispensatietrainer.

Voor Nijssen komt er zo een abrupt einde na anderhalf seizoen in Etten-Leur. ,,Internos is mijn club. Het is vreemd om dan tussentijds en als koploper op te stappen. Vorig seizoen ben ik samen met Marcel dit project gestart dat ik als een langetermijnproject zag. Samen met Marcel, die mijn taken na de winterstop overneemt, en de technische commissie ga ik mee op zoek naar de nieuwe trainer.”

,,Per 1 november ben ik bij de KNVB begonnen als Technisch Jeugdcoördinator”, vertelt Nijssen. ,,In het verleden heb ik altijd meerdere functies gecombineerd. Ik was tot voor kort trainer bij Internos, jeugdtrainer bij NAC en had een baan in het onderwijs. Nu kreeg ik de kans om bij de KNVB aan de slag te gaan, dat geeft meer stabiliteit en meer rust, maar tegelijkertijd brengt het ook consequenties met zich mee. Als deze functie niet op mijn pad was gekomen, dan was ik de eerste trainer uit West-Brabant geweest die had bijgetekend.”

Bij NAC is Nijssen al sinds oktober niet meer actief als jeugdtrainer. In Etten-Leur zal Nijssen in een adviserende rol op de achtergrond actief blijven.