Volledig scherm
PREMIUM
Koen (rechts) en Sam Nieuwkoop (links) zijn klaar voor het nieuwe seizoen met Tholense Boys in de tweede klasse. ,,We gaan voor behoud." © Chris van Klinken/Pix4Profs

Nieuwkoop-broers willen graag een seizoen samen spelen bij Tholense Boys

Sam en Koen Nieuwkoop speelden door blessures nog amper samen bij tweedeklasser Tholense Boys. Dit seizoen moet daar verandering in komen, mét de support van broer en Feyenoorder Bart. ,,Hij is een van de fanatiekste supporters."

Vroeger waren ze altijd met de bal bezig, Sam en Koen Nieuwkoop. Op het trapveldje vlakbij huis. Broer Bart, nu bij Feyenoord, was er ook steeds bij. En pa John natuurlijk, onafscheidelijk met z'n vieren. Pa was de aanjager. ,,Hij is gek van voetbal, altijd al geweest. We zijn er mee opgevoed, het plezier stond voorop. Maar ook het werken aan de techniek: de aanname, een goede inspeelpass, de basisdingetjes."

 1. Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’
  PREMIUM

  Ge­sta-ta­lent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

  De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (23%)
 • Cluzona (39%)
 • Madese Boys (16%)
 • Unitas'30 (12%)
 • Rijen (11%)
1644 stemmen