Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Jan Stads / Pix4Profs

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

columnNieuwe ronde, nieuwe kansen. Vanaf vandaag wordt er door de amateurs voor het eerst dit seizoen gevoetbald om de knikkers. Na een voorbereiding van zo'n vier a vijf weken waarin de eerste trainingen en wat oefenwedstrijden op de rol staan, begint nu de lange weg om de beker te pakken. 

Die cup pakken is echter voor veel clubs geen doel op zich. Het is voor spelers en trainers vooral een prettige afsluiting van de voorbereidingsperiode én een opmaat voor de eerste competitiewedstrijd welke pas in het vierde weekend van september afgetrapt zal worden. Voor coaches, een periode van jeugdspelers inpassen, nieuwe aanwinsten leren kennen en wat sleutelen aan de formatie die 'het' dit seizoen moet gaan doen. Geen druk. Lekker.

  1. Cluzona heeft historische periodetitel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘
    Zondag 2E

    Cluzona heeft histori­sche periodeti­tel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘

    De naam is inmiddels in iedere uithoek van West-Brabant stevig gevestigd. En dat voor een vereniging die voluit geschreven eigenlijk geen naam heeft. Daar waar Cluzona (Club Zonder Naam) langskomt, daar galmt het bezoek van de tweedeklasser nog weken na. De kantinejuffrouw van het Tilburgse Sarto kan haar borst natmaken, want haar clublokaal kan zondag zomaar decor worden van een historische mijlpaal voor de club uit Wouw.

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen