Volledig scherm
PREMIUM
Niels van Sundert uit Oudenbosch is sinds kort werkzaam als fysiotherapeut bij een profclub in Guangzhou, China. © Niels van Sundert

Niels van Sundert (29) van Victoria’03 naar Chinese voetbalgekte: ‘Met Dembélé kan ik lekker slap ouwehoeren’

Van Oudenbosch naar Guangzhou: Niels van Sundert, keeper van Victoria’03, verruilde Nederland voor een plek in de medische staf van de kapitaalkrachtige topclub Guangzhou R&F.

'Mousa Dembélé heeft een app gedownload. Hij spreekt natuurlijk ook Nederlands en zo kunnen we samen Chinees leren. Al blijf ik nog steken bij 'goedemorgen', 'dankjewel' en 'tot ziens'. Moeilijke taal, joh." Vrolijk vertelt Oudenbosschenaar Niels van Sundert (29) over het leven in de Chinese gekte, waarin hij sinds kort is beland.

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.