Volledig scherm
© Thinkstock

Nederlaag voor Baronie en Bavel, Smerdiek-trainer ziet dochter scoren

VROUWENVOETBAL - Sprundel en Vivoo wonnen dit weekend. Het kwartje viel aan de verkeerde kant voor DSE uit Etten-Leur. De trainer van Smerdiek zag zijn dochter scoren. Bavel en Baronie verloren.

Hoofdklasse B
DSE - Kolping Boys 0-1 (0-0)
DSE had moeite de verdedigende stellingen van Kolping Boys te doorbreken. Trainer Peter Baan: ''Het leek op een 0-0, maar het kwartje viel dit keer niet aan onze kant. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.'' Baan spreekt van een gemiste
kans.

Eerste klasse A
Smerdiek - Odysseus 1-4 (0-2) 1-2 Griffith Vaissaire
Trainer Martin Vaissaire zag zijn dochter de eretreffer maken in het duel met Odysseus. ''We hebben kansen gehad, maar het mocht niet baten. Na onze aansluitingstreffer maakte Odysseus binnen enkele seconden de 1-3.'' De laatste minuten speelde Odysseus met tien man, maar ondanks dat verschil konden ze nog de 1-4 scoren.

Eerste klasse D
OVV'67 - FC Gelre 4-5.

Trekvogels - Baronie 4-2 .(2-2) 0-1 Brit Hermans, 0-2 Madelon Graus.
Het eerste halfuur was Baronie heer en meester op het veld van de Trekvogels. Helaas kregen zij net voor rust een penalty tegen waardoor de ruststand op 2-2 stond. Stefan van Duffelen: ''In de eerste helft hebben we het weggegeven. De eerste twee
doelpunten van hun waren persoonlijke fouten van ons.'' Van Duffelen merkte dat zijn ploeg te gehaast wilde voetballen en dat ze daardoor snel balverlies leidde. Trekvogels was zeer efficiënt. Vijf kansen en vier doelpunten.

Amstenrade - Bavel 5-2. (3-1) 2-1 Jill Verhoeven, 4-2 Mares Bekers.
Bavel kreeg weinig druk op de bal. De thuisploeg speelde veel lange ballen op de spitsen en daar had Bavel ook moeite mee. Trainer Mark van Gils: ''Het team moest in de tweede helft meer gaan voetballen. We hadden slechte aannames en passes en onze
balbeheersing was ook niet goed. We waren vandaag niet scherp genoeg.''

Tweede klasse F
Viola - Baardwijk 2-2 (0-1) 1-1 Femke Wolvenheuvel, 2-2 Joyce Gulick.

Derde klasse B
Madese Boys - Vivoo 1-3.
Sprundel - Merlijn 4-1. (3-1) 1-0 Kim van de Wiel, 2-0 Pemmela Maas, 3-1 Melissa van Nijnnatten, 4-1 Melissa van Nijnnatten.

Derde klasse D
Hontenisse - Dongen 3-8.
Moerse Boys - Jeka 0-9.
Madese Boys- Vivoo 1-3.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."