Moustafa Mohammad (voorgrond rechts) viert zijn achtste treffer van het seizoen. Tegen Moerse Boys scoorde hij de openingstreffer.
Volledig scherm
Moustafa Mohammad (voorgrond rechts) viert zijn achtste treffer van het seizoen. Tegen Moerse Boys scoorde hij de openingstreffer. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren

zondag hoofdklasse bNa twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.

Baronie – Moerse Boys 2-0 (0-0). 1-0 Moustafa Mohammad, 2-0 Jorik Mijnhijmer.
Bij Moerse Boys geen Daan van den Broek aan de aftrap. De sterkhouder van de gasten sukkelde al enige tijd met een knieblessure en moest in de warming-up alsnog afhaken. Die andere Van den Broek, Bart, was in de openingsminuut op de Blauwe Kei al dicht bij de openingstreffer. Zijn indraaiende corner spatte uiteen op de lat.

Na een halfuur voetballen was het opnieuw Moerse Boys dat dicht bij een doelpunt was. Jesse Mouws dwong Baronie-doelman Van Butselaar tot het uiterste en verdiende een hoekschop. Uit de corner greep Van Butselaar in eerste instantie naast de bal, maar kon hij in een reflex het ergste scenario, een tegendoelpunt, voorkomen. Aan de andere kant was rechtsback Bram Umar van Baronie dicht bij een treffer.

Het publiek in Breda moest tot de tachtigste minuut wachten voor het eerste doelpunt. Nadat Moustafa Mohammad eerder in de tweede helft een vrije tra rakelings overschoot, was het tegen het einde van de wedstrijd wel raak. Met een harde lage schuiver schoot Mohammad raak, alweer zijn achtste dit seizoen in het shirt van Baronie. 

Moustafa Mohammad wordt na zijn treffer gesandwicht door ploeggenoten Bram Umar (links) en Aart Veldhof.
Volledig scherm
Moustafa Mohammad wordt na zijn treffer gesandwicht door ploeggenoten Bram Umar (links) en Aart Veldhof. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Niet veel later dribbelde Mohammad door de verdediging van Moerse Boys heen en zag hij bij de tweede paal de vrijstaande Jorik Mijnhijmer staan. Laatstgenoemde zette de marge op twee en besliste daarmee de derby: 2-0. 

Jorik Mijnhijmer probeert met een uiterste inspanning Moerse Boys-keeper Tom Magielse passeren, laatstgenoemde redt met zijn voeten.
Volledig scherm
Jorik Mijnhijmer probeert met een uiterste inspanning Moerse Boys-keeper Tom Magielse passeren, laatstgenoemde redt met zijn voeten. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

IFC – Halsteren 2-0 (0-0). 1-0 Perry van Eijken, 2-0 Everon Pisas.
Halsteren begon stormachtig in Hendrik-Ido-Ambacht en aasde op een vroege openingstreffer. Via aanvallers Thomas Marijnissen en Fouad Idabdelhay rijgde de ploeg van trainer Erwin de Nijs de kansen aaneen, maar tot doelpunten kwam het voor rust niet. Halsteren-doelman Andy Steging was aan de andere kant alert bij een handvol kansen van IFC. Karim Didi viel vlak voor rust geblesseerd uit, voor hem kwam Arvin de Witte binnen de lijnen.

Het eerste kwartier na rust was voor IFC, de nummer vier van de hoofdklasse. Na een handvol kansen moest Steging in de 57ste minuut buigen. IFC-spits Perry van Eijken schoot raak. Halsteren kreeg niet veel later een buitenkansje vanaf elfmeter. Fouad Idabdelhay, doorgaans betrouwbaar vanaf de penaltystip, miste. Halsteren bleef aanvallen, maar kreeg in de slotminuten alsnog het deksel op de neus. Uit een snelle tegenaanval zorgde Everon Pisas namens IFC voor de 2-0-eindstand.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.