Fouad Idabdelhay (midden) scoorde twee keer namens Halsteren.
Volledig scherm
Fouad Idabdelhay (midden) scoorde twee keer namens Halsteren. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Moerse Boys ten onder bij Unitas, dubbelslag Idabdelhay voor Halsteren tegen Juliana'31

hoofdklasse bHalsteren pakte drie punten door eenvoudig te winnen op bezoek bij Juliana'31. Ook Baronie wist te winnen, al ging het moeizaam tegen Longa: 3-1. Moerse Boys kon koploper Unitas een uur bijbenen, maar ging uiteindelijk toch ten onder (3-1).

Unitas - Moerse Boys 3-1 (1-1).
De koploper van de hoofdklasse B kwam al na tien minuten op voorsprong in eigen huis. Door een curieus eigen doelpunt na miscommunicatie in de Gorinchemse defensie werd de stand nog voor rust gelijk getrokken. Moerse Boys kreeg in de laatste minuten voor rust zelfs nog de grootste kansen om op voorsprong te komen.

Na ongeveer een uur spelen leverde Bredanaar Jay Jay Meierdres zijn twee assist van de dag af, Pascal van Delden was de afmaker. Yevghenni Marceli zette de 3-1 op het scorebord.

Baronie - Longa'30 2-1 (0-1).
35 minuten duurde het tot de bezoekers de 0-1 konden binnenprikken: Bram Wopereis was de gevierde man. Het was tevens de ruststand. In de tweede helft stelde Baronie orde op zaken door goals van Jorik Mijnhijmer en Jens Wirix. David Vermeulen maakte er 3-1 van. Domper op de zege was het uitvallen van zowel Moustafa Mohammad als Mitchell van der Stappen.

Juliana'31 - Halsteren 1-4 (1-2).
Na nog geen tien minuten spelen had goaltjesdief Fouad Idabdelhay zijn dubbelslag al te pakken. Even voor rust zorgde Juliana'31 voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft ontsnapte Giovanni Moerland aan buitenspelval en zette hij een veilige 1-3 marge op het scorebord. Nishant Jagernath zorgde voor het slotakkoord.

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.