Moerse Boys promoveert voor het eerst in de historie naar de hoofdklasse

nacompetitie voor hoofdklasseMoerse Boys gaat de hoofdklasse in. Door een fenomenale vrije trap van Sjors Goossens wint de ploeg uit Klein-Zundert met 1-0 van VKW en dus is promotie een feit.

Of het nu vermoeidheid, de wind of iets anders was: de ploeg uit Westerbork kwam er op het sportpark van VOP in Amersfoort niet aan te pas tegen Moerse Boys. De hechte formatie van coach Jurgen Arnouts was op alle fronten beter dan hun tegenstander.

Kansen leverden dat genoeg op. De pas 18-jarige Cas van den Broek was een ware plaag voor de verdediging van VKW. Rechtsback Rik Mol speelde een dijk van een wedstrijd en Leroy Daems stond achterin zijn mannetje.

Na rust kroonde Sjors Goossens zich tot matchwinner. Een vrije trap in de hoek bij de achterlijk krulde de linkspoot geweldig achter doelman Martijn Mulder: 1-0. Slechts eenmaal kwam de ploeg uit Klein-Zundert goed weg, nadat een schot van Frits Nijstad ternauwernood weggewerkt kon worden.

Het laatste fluitsignaal veroorzaakte een orkaan van geluid, gecreëerd door de vierhonderd meegereisde supporters van Moerse Boys. Een pitch invasion was onvermijdelijk. Moerse Boys gaat de hoofdklasse in. Het zal nog lang onrustig blijven in Amersfoort én Klein-Zundert. Want daar zal ook nog wel een feestje gevierd worden.

Volledig scherm
Vreugde bij Moerse Boys. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden