Cas van den Broek
Volledig scherm
Cas van den Broek © Pix4Profs / Joris Knapen

Moerse Boys laat ultieme kans op historische zege liggen

Hoofdklasse BMoerse Boys heeft zondag tegen RKZVC een ultieme kans op de eerste zege in de hoofdklasse laten liggen. De veerkrachtige ploeg van Jurgen Arnouts poetste een 0-2 achterstand weg, maar vergat de wedstrijd helemaal naar de hand te zetten. Aanvaller Pim Goossens miste in de slotminuut een strafschop die de zege had moeten brengen. Door het gelijke spel blijft Moerse Boys als hoofdklasser nog ongeslagen. 

Bijna het hele tweede deel van de wedstrijd speelde zich af op de helft van RKZVC. Moerse Boys was gevaarlijk via de spitsen Pim Goossens en Jesse Mouws, de opkomende backs Bart van den Broek en Sjoerd Broos en aanvallende middenvelder Cas van den Broek. Het leek wachten op de winnende treffer van de thuisploeg. Gejuich klonk er dan ook toen Mouws in de slotminuut naar de grond ging en de scheidsrechter wees naar de stip. De eerste zege was aanstaande.

Tenminste, zo leek het: Pim Goossens mikte op de doelman. De daaropvolgende corners waren gevaarlijk, maar niet doeltreffend en dus bleef het bij 2-2. Goossens zakte door zijn hoeven na het laatste fluitsignaal. Handen voor het hoofd. ,,Slecht genomen”, was de onfortuinlijke Goossens, later, hard voor zichzelf. ,,Met binnenkant rechts, te slap, niet door durven trappen. Op de training lukt het altijd, maar nu stond er druk op. Ik kon wel door de grond zakken”, klonk het schuldbewust.

Punt van omvallen

De 2-2
Volledig scherm
De 2-2 © Pix4Profs / Joris Knapen

Een zege was verdiend geweest, want Moerse Boys knokte zich terug in de wedstrijd en RKZVC stond op het punt van omvallen. Daar zag het in de beginfase totaal niet naar uit. De bezoekers uit Zieuwent, 187 kilometer afgereisd met de bus van FC Twente, schoten uit de startblokken. Na één minuut stond het al 0-1. Aanvoerder Joris Goossens vergreep zich aan spits Sjors Storkhorst en veroorzaakte een strafschop. 

Binnen het halfuur lag ook de tweede Zieuwentse treffer er in. Uit een vlijmscherpe counter maakte Storkhorst er 0-2 van. Moerse Boys kon de andere stuntploeg (RKZVC kwam vorig seizoen na drie kampioenschappen op rij uit op een vierde plek in de hoofdklasse A) niet bijbenen en mocht blij zijn dat het geen 0-3 werd. In plaats daarvan werd het 1-2. Goossens bediende Cas van den Broek, die bij de eerste paal binnen tikte. Nog voor rust werd de schade hersteld. Bart van den Broek wilde een voorzet geven, maar zag zijn bal (getoucheerd) in de verre hoek belanden. 

Complimenten

Daarna begon de jacht op de 3-2, waarna doelman Tom Magielse nog één keer met een fraaie redding moest optreden. Maar zijn collega doelman aan de overkant, Tim Penterman, werd de held van de dag. Hij stopte de penalty van Goossens en zorgde er zo voor dat het bij 2-2 bleef. Moerse Boys kan een puntje toevoegen aan het totaal en komt nu op twee punten, maar had dolgraag minder complimenten en meer punten gehad.

Trainer Arnouts: ,,We hebben nu twee keer laten zien dat we ons minimaal kunnen meter met tegenstanders op dit niveau. Dat belonen met drie punten, moet de volgende stap zijn. Want met dertig keer een puntje, moet je nog knokken.”

Jesse Mouws
Volledig scherm
Jesse Mouws © Pix4Profs / Joris Knapen