Moerse Boys kent prima hoofdklassedebuut en begint met gelijkspel in Uden

videoMoerse Boys heeft de eerste test behoorlijk doorstaan. De ploeg uit Klein-Zundert hield aan de eerste hoofdklassewedstrijd uit de clubhistorie een gelijkspel over. Tegen UDI’19 werd het 2-2.

Voor Moerse Boys begon het seizoen een dag eerder dan gepland. De wedstrijd tegen UDI’19 was in overleg naar de zaterdag verplaatst, omdat op de eerste zondag van september het Bloemencorso plaatsvindt. Het moest een feestweekend worden, zo stelde aanvoerder Joris Goossens. Eerst drie punten en dan het dorp in.

Het contrast tussen de twee clubs kon haast niet groter. UDI’19 hoort al jaren bij de grootste amateurclubs van het land. Meer dan 1750 leden, achttien seniorenteams en jeugdteams die in de landelijke top spelen. Moerse Boys daarentegen heeft nog niet de helft van dat ledenaantal. UDI’19 speelde sinds het jaar 2000 bijna altijd minimaal hoofdklasse, op een jaartje na. De ploeg uit Klein-Zundert maakte zaterdag voor het eerst kennis met dat niveau.

Ommezwaai

En dat ging meer dan behoorlijk. Sterker nog: als de ploeg van Jurgen Arnouts de eerste helft net zo goed was begonnen als de tweede, dan had het er nog beter uitgezien. Want in het eerste kwartier na rust was Moerse Boys oppermachtig. Fel afjagen, goede combinaties en een aantal kansen. Het begin van de wedstrijd was daarentegen voor de ploeg uit Uden, die al na vijf minuten op 1-0 kwam. Tom Magielse, de keeper van De Moer, zag er niet zeker uit en werd in de lucht geklopt door Sam Wassenberg. De rest van de eerste helft speelde zich af in een laag tempo. Moerse Boys werd niet dreigend, maar stond ook niet onder druk.

Dan het begin van de tweede helft. Ongetwijfeld aangesproken door trainer Arnouts begonnen de bezoekers vlammend. Al na twee minuten ging de bal op de stip. Daan van den Broek ging over de knie en pakte het cadeautje zelf uit: 1-1. Daar bleef het niet bij. Op het uur werd het zelfs - verdiend - 1-2. Jesse Mouws, deze zomer overgekomen van buurman Zundert, bekroonde een fraaie solo langs twee man en de keeper met een treffer.

Remise

De vreugde was van korte duur, want uit een vrije trap kwam UDI’19 langszij. Rick Wouters kopte raak, Magielse was kansloos. De tweede helft was van beduidend hoger niveau. In een open wedstrijd kon de winnende treffer aan beide kanten vallen. Zo waren Mouws, Daan van den Broek en invaller Cas van den Broek (hij was niet fit en begon op de bank) gevaarlijk voor Moerse Boys, maar hield Magielse zijn ploeg drie minuten voor tijd op de been toen een aanvaller voor zijn neus opdook. Een winnende goal zou echter niet meer vallen, zodat het eerste punt in de hoofdklasse voor De Moer een feit werd.

Volledig scherm
Moerse Boys viert een doelpunt © Dennis Kas
 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.
 3. Sluipschutter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel
  zondag 3B

  Sluipschut­ter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel

  Nooit de wind mee of tegen, maar een razende storm haaks over het veld, Gilze en Irene voetbalden door de lastige omstandigheden een parodie op een wedstrijd. Gilze, samen met Bavel in de race voor de titel, werd met 2-1 moeizaam winnaar op sportpark Verhoven. In Dordrecht was Bavel-spits Niek Akkermans op dreef. Met vijf treffers had hij een groot aandeel in de 1-8-zege bij middenmoter EMMA.
 4. De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk
  zondag 4C

  De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk

  Joeri van Heel, Lars Branderhorst en Harry Sassen staan in Dussen bekend als Kwik, Kwek en Kwak. De drie vrienden spelen al jaren samen bij Dussense Boys, maar nog nooit hadden ze samen - ieder met twee doelpunten - de totale productie voor hun rekening genomen. De derby van de Langstraat tussen Raamsdonk en Waspik werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door de gasten uit Waspik.