Volledig scherm
PREMIUM
Jesse Mouws feliciteert Daan van den Broek (uiterst links) met zijn treffer voor Moerse Boys. Later zou Mouws zelf scoren. © MBFoto

Moerse Boys kan prima aarden in nieuw habitat

Moerse Boys maakte dit weekend kennis met de nieuwe leefomgeving, de hoofdklasse B genaamd. De ploeg lijkt zich na een aftastend begin al snel thuis te voelen. Voetbalgrootmacht UDI’19 werd de zaterdag voor Corso Zundert verdienstelijk op 2-2 gehouden.

Als een roofdier een nieuw territorium betreedt, blijft dat niet onopgemerkt. Zomaar aansluiten bij een nieuwe roedel of in de circle of life is er dan niet bij. De gevestigde orde wil meteen weten wat voor vlees het in de kuip heeft. De nieuweling moet zijn plaats afdwingen. Hoogmoed, arrogantie en zelfoverschatting zijn dodelijk, maar bescheidenheid, onzekerheid en een gebrek aan assertiviteit eveneens. Aftasten dus.

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.