Volledig scherm
PREMIUM
Jesse Mouws feliciteert Daan van den Broek (uiterst links) met zijn treffer voor Moerse Boys. Later zou Mouws zelf scoren. © MBFoto

Moerse Boys kan prima aarden in nieuw habitat

Moerse Boys maakte dit weekend kennis met de nieuwe leefomgeving, de hoofdklasse B genaamd. De ploeg lijkt zich na een aftastend begin al snel thuis te voelen. Voetbalgrootmacht UDI’19 werd de zaterdag voor Corso Zundert verdienstelijk op 2-2 gehouden.

Als een roofdier een nieuw territorium betreedt, blijft dat niet onopgemerkt. Zomaar aansluiten bij een nieuwe roedel of in de circle of life is er dan niet bij. De gevestigde orde wil meteen weten wat voor vlees het in de kuip heeft. De nieuweling moet zijn plaats afdwingen. Hoogmoed, arrogantie en zelfoverschatting zijn dodelijk, maar bescheidenheid, onzekerheid en een gebrek aan assertiviteit eveneens. Aftasten dus.

  1. MOC'17 kanonnenvoer voor hongerig RBC, Hoeven met houdini-act langs HVV'24
    zondag 3A

    MOC'17 kanonnen­voer voor hongerig RBC, Hoeven met houdini-act langs HVV'24

    RBC leeft weer. Afgelopen zomer transformeerde de ploeg van trainer Koos Waslander tot een ware voetbalmachine. Met een half dozijn aan nieuwkomers in de basis walste in de tweede helft over MOC’17 heen: 7-2. Hoeven kende tegen HVV'24 een heuse houdini-act. Met tien man en een 1-3-achterstand ging Hoeven de rust in. Na rust kreeg de ploeg van trainer Eric Koenraads vleugels en boog het de achterstand om tot een 4-3-overwinning.