Volledig scherm
PREMIUM
Zit ‘ie of zit ‘ie niet? © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Moerse Boys kan niet meer om rol in spotlights heen: ‘Het lijkt zo gewoon, maar het is toch bijzonder’

Nog ietwat ongemakkelijk, maar met een gedrukte glimlach, bevestigt de creatieveling de titelaspiraties van Moerse Boys. Begeleid door de doordringende, galmende klanken van een Nederlandstalige chanson van René Schuurmans op de achtergrond: ‘Laat de zon in je hart’. Bibberend, want het is steenkoud in de snijdende wind op Sportpark de Gagelrijzen, rolt de zin van zijn tong. Daan van den Broek spreekt geen Chinees. ,,Het kampioenschap moet nu het doel zijn.”

Wie enkel een blik op het scoreformulier werpt, zal instemmend die ambities onderstrepen. Maar het gaat allesbehalve vanzelf voor de ploeg van Jurgen Arnouts tegen Rood-Wit. Sterker, bij het ingaan van de rust moet de ploeg zich voelen alsof het net drie kwartier in de laatste wagon heeft gezeten van een gammele achtbaan. ,,Over de grond, door de lucht. Zij waren overal. We kwamen er simpelweg niet aan te pas.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.