Volledig scherm
Moerse Boys viert het winnen van de BN DeStemVoetbalaward voor beste team. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Moerse Boys grote winnaar BN DeStem VoetbalAwards 2019

VideoEen bomvolle kantine van VV Hoeven was vrijdagavond het decor van de achtste editie van de BN DeStem VoetbalAwards. Grote winnaar was Moerse Boys. De stuntploeg ging er met twee erkenningen vandoor. Verder vielen Jurriaan van Poelje en OVV’67 in de prijzen.

Als eerst werd Ruben Maas naar het podium geroepen. Hij was de enige die al wist dat hij er met een prijs vandoor zou gaan. Maas kroonde zich namelijk tot winnaar van de Zilveren Schoen. De tweede keer al dat hij dit flikte. 32 goals maakte de Wouwse topscorer dit seizoen, goed voor 48 punten. Een geweldige prestatie in de tweede klasse. Loek Schalk, spits van Beek Vooruit, vormde lang een gevaar voor Ruben Maas maar naar mate het einde van de competitie in zicht kwam, nam de Cluzona-spits afstand. Schalk is de nummer twee, gevolgd door Roman Witting (Unitas’30) die het trio completeert.

Dan was het de beurt aan de trainers. Daar viel dus Jurriaan van Poelje in de prijzen. Hij bracht Baronie terug naar de top van de hoofdklasse, stond een lange tijd aan kop, eindigde weliswaar zonder concrete prijs, maar hield zijn ploeg bijeen in financieel moeilijke tijden. Van Poelje is de opvolger van Eric Koenraads, die vorig jaar de prijs namens Hoeven in de wacht sleepte.

Volledig scherm
Juriaan van Poelje © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Daan van den Broek volgde Arien Pietersma op als Speler van het Jaar. Van den Broek was als tweebenige aanvallende middenvelder weer onmisbaar voor stuntploeg Moerse Boys. Ook in de kwartfinale van de nacompetitie nam hij weer een treffer voor zijn rekening. Scoort hij niet, dan geeft hij wel aan. De 25-jarige speler kwam sinds zijn debuut in de hoofdmacht al tot meer dan 250 duels.

Volledig scherm
Daan van den Broek. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Vrouwenploeg van het jaar werd OVV’67, de eersteklasser uit Oosteind was met veel aanhang aanwezig in Hoeven, ondanks dat ze zaterdag nog de belangrijkste wedstrijd van het seizoen spelen. Zij staan namelijk in de finale van de districtsbeker tegen derdeklasser Sleeuwijk in Vlijmen.

Volledig scherm
Beste damesteam OVV'67. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Het slotakkoord was eveneens voor Moerse Boys. De ploeg is nog in de race voor promotie naar de hoofdklasse – nadat het vorig seizoen promoveerde naar de eerste klasse. Vrijdagavond werd de Klein-Zundertse selectie in het zonnetje gezet en beloond met de prijs voor Ploeg van het Jaar.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.