Volledig scherm
Moerse Boys en Baronie treffen elkaar komend seizoen in de hoofdklasse. In 2016-2017 speelden ze tegen elkaar in de eerste klasse. © Johan Wouters

Moerse Boys één van de acht nieuwe tegenstanders voor Baronie en Halsteren in hoofdklasse B

Het lag in de lijn der verwachting, maar is nu ook officieel: Moerse Boys is in de hoofdklasse B ingedeeld bij Baronie en Halsteren. De KNVB heeft maandag de klassenindeling voor de landelijke amateurvoetbalcompetities bekendgemaakt. 

Zes West-Brabantse derby's dus in de zondag hoofdklasse B. Moerse Boys en Baronie liggen zo'n 16 kilometer van elkaar vandaan. Vanuit Moerse Boys naar Halsteren is het 40 kilometer rijden. Baronie en Halsteren moeten 48 kilometer afleggen voor hun onderlinge treffen. Met OJC Rosmalen, Nuenen en UDI’19 komt het aantal Brabantse ploegen in de hoofdklasse B op zes. 

Het programma is nog niet bekend.

Nieuwe tegenstanders

Moerse Boys is voor Baronie en Halsteren niet de enige nieuwe tegenstander. De hoofdklasse B kent ten opzichte van vorig seizoen acht nieuwe teams. 

Kampioen Groene Ster en periodekampioen Gemert promoveerden, Papendorp werd al vroeg uit de competitie gehaald en De Meern en Vlissingen degradeerden. Alphense Boys, RKAVV en Leonidas zijn komend seizoen ingedeeld in de hoofdklasse A. 

Nieuw zijn verder AWC, EHC, Juliana’31, Longa’30, OJC Rosmalen, RKZVC en Silvolde. EHC, Juliana’31 en Longa’30 komen net als Moerse Boys over uit de eerste klasse. RKZVC (4e), Silvolde (7e) en AWC (11e) speelden vorig seizoen in de andere hoofdklasse en OJC Rosmalen degradeerde uit de derde divisie. 

Hoofdklasse B 2019-2020

AWC, Baronie, EHC, Halsteren, IFC, Juliana’31, Longa’30, Meerssen, Minor, Moerse Boys, Nuenen, OJC Rosmalen, RKZVC, Silvolde, UDI’19, Unitas.