Can van den Broek (Moerse Boys, links) snelt voorbij de aanvoerder van Rijsoord in het districtsbekerduel.
Volledig scherm
Can van den Broek (Moerse Boys, links) snelt voorbij de aanvoerder van Rijsoord in het districtsbekerduel. © Pix4Profs / Joris Knapen

Moerse Boys bekert verder na zege op negen man Rijsoord

districtsbekerMoerse Boys heeft een plekje in de achtste finale van de districtsbeker bemachtigd. Dinsdagavond schakelde de ploeg van trainer Jurgen Arnouts zaterdaghoofdklasser Rijsoord uit: 4-2. De bezoekers eindigden het duel met negen man.

Al na tien minuten was het Moerse Boys dat de score opende. Een verdediger van de bezoekende ploeg schatte door de wind een bal verkeerd in, Justin Houtzager kon hierdoor op doel schieten en de rebound was voor Cas van den Broek: 1-0.

Het duel was een klein halfuur onderweg toen de eerste Rijsoord-speler al met rood kon vertrekken: Desley de Wolf moest het veld verlaten voor een vermeende elleboogstoot. Pal daarop kwamen de bezoekers op gelijke hoogte dankzij een afstandsschot van captain Berry de Groot. Rijsoord nam voor rust zelfs brutaal de leiding door een mooie vrije trap van Nelson Costa de Brito: 1-2.

Nogmaals rood

Nog voor rust zette Moerse Boys de stand weer gelijk dankzij spits Pim Goossens, en niet veel minuten na de thee faalde Daan van den Broek niet oog in oog met de doelman van Rijsoord: 3-2. De met tien man spelende zaterdaghoofdklasser zag tien minuten voor tijd nóg een speler richting de kleedkamers gaan: invaller Jochem Bakker trok aan de noodrem door Cas van den Broek neer te halen.

Negen spelers van Rijsoord tegen het elftal van Moerse Boys, en een 3-2 voorsprong voor de ploeg uit Zundert. Het zou niet mis moeten gaan voor Moerse Boys. En dat ging het ook niet, want toen Bart van den Broek in de negentigste minuut neerging in het strafschopgebied en de thuisploeg een pingel verdiende, besliste Daan van den Broek het duel: 4-2.

Moerse Boys is dus door naar de achtste finales van het districtsbekertoernooi. De loting zal ergens in de komende weken plaatsvinden. Wanneer en waar is nog niet bekend.