Volledig scherm
Dongen-speler Jorik Mijnhijmer passeert DESO-speler Martijn vd Rijdt. Geheel links komt DESO speler Abdel-llah Aziz te hulp gesneld. © Johan Wouters / het fotoburo

Mijnhijmer bezorgt Dongen zege bij HBS

ZONDAG DERDE DIVISIE - De tweede uitzege van Dongen is een feit. Op bezoek bij HBS werd het 2-4, dankzij twee treffers van Jorik Mijnhijmer.

Klik hier voor nog veel meer amateurvoetbal.

De thuisploeg kwam na een klein kwartier op voorsprong na een benutte strafschop. Daarvoor was al een doelpunt van Jorik Mijnhijmer afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook na de achterstand bleef Dongen aanvallen. Opnieuw scoorde Mijnhijmer, opnieuw afgekeurd. In de tweede helft ging de bal er wel in. Mijnhijmer tikte binnen op aangeven van Mart van Bree: 1-1.

Een kwartiertje voor tijd maakte clubtopscorer Remon Koenen er 1-2 van en amper een minuut later leek de wedstrijd beslist. Van Bree maakte fraai de 1-3.

Toch kwam HBS nog terug tot 2-3. Vijf spannende minuten leken aanstaande. Maar in de slotminuut maakte Mijnhijmer zijn tweede van de middag: 2-4.

Bij Dongen, dat door deze zege vierde blijft, debuteerde Nick Smans.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."