Volledig scherm
Gieljan Everaert (DIA). © Ron Magielse / Pix4Profs

Middenveld cruciaal voor doelpuntenmachine DIA

ZONDAG VIERDE KLASSE C - DIA voert de ranglijst aan in zondag 4C. De ploeg van trainer Marco van Dijnsen heeft twee punten meer dan achtervolger Sprundel dat wel een duel minder speelde. Opvallend is het aantal doelpunten dat de geelzwarten maakten: maar liefst 70 maal vond men het net dit seizoen.

Okay, daar zitten weliswaar die 19 goals tegen Advendo bij, maar ook de concurrentie heeft kunnen prijsschieten tegen de hekkensluiter. Om een indruk te geven: runner-up Sprundel scoorde slechts 27 keer, WDS '19 volgt DIA qua trefzekerheid met 46 gemaakte goals.

Belangrijk in het scorend vermogen van DIA is spits Frank Pheninckx met zijn 21 treffers, maar zeker ook de aanvoer die de voorste linie krijgt vanaf het middenveld, bestaande uit Kennith Kops, aanvoerder en spelverdeler Erik Meijerink en controleur annex reserve-captain Gieljan Everaert. Laatstgenoemde kwam drie seizoenen geleden over van Terneuzen en is deze jaargang voor het eerst vanaf de eerste wedstrijd honderd procent fit.

Fantastische aanval
​Over het succes van DIA dit seizoen: "We beschikken over een fantastische aanval. Frank is enorm op dreef, als aanspeelpunt maar ook als afmaker. Daarnaast hebben we goede buitenspelers met Ruben van de Donk en Niek Akkermans. Eigenlijk een supervoorhoede voor dit niveau."

Het kampioenschap en promotie zijn nog ver weg en zeker vijf ploegen kunnen nog aanspraak maken op de titel. Toch durft Everaert vooruit te kijken. "Ik heb het gevoel dat de diverse klassen wat genivelleerd zijn. Ook in de derde klasse zouden we moeten kunnen meedraaien. Al zal de selectie daarvoor wel wat breder moeten worden."

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."