Volledig scherm

METO tempert euforie SVC

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Door met 2-1 van SVC te winnen heeft METO zich genesteld in de bovenkant van de middenmoot in de vierde klasse B.

Achter het ongenaakbare duo RBC en Alliance parkeerde de formatie uit Standdaarbuiten zich samen met Achtmaal geruisloos op plaats drie in de tweede periode, een plaats die eventueel nacompetitie kan opleveren. De nederlaag in Hoogerheide gooide roet in het eten.

Theo van Viegen, voor rust de plaaggeest van de METO-defensie, zag zijn schot over doelman Maik van den Branden onder de lat ploffen.

Na de thee was het METO dat dicteerde. Een hoekschop werd door Verbrugge in een melée van spelers gekopt waarna Martijn Pieters het laatste zetje gaf. Even later was het opnieuw raak. Michael van de Klundert leed balverlies op het middenveld, Ruben Doggen lanceerde meteen Verbrugge, de ogenschijnlijk correcte sliding van Wout Peeters leverde METO een door Verbrugge benutte strafschop op.

SVC kwam nog éénmaal dichtbij de 2-2, maar Van den Branden redde katachtig op een kopbal van Tim van den Dool.

METO - SVC 2-1 (0-1) 13. 0-1 Theo van Viegen, 58. 1-1 Martijn Pieters, 64. 2-1 Bjorn Verbrugge (pen.)

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."