Volledig scherm
Twee beste vrienden, Niels Adriaansen (rechts) en Youri van der Meulen (links), stonden tegenover elkaar in de derby METO - WVV'67. © Pix4Profs/Tonny Presser

METO het sterkst in derby, ODIO legt er zes in

zondag 4AEr is tijdens de zevende speelronde weinig veranderd aan de top van de ranglijst in 4A. De vijf hoogst geklasseerde ploegen wonnen. ODIO versloeg Vogelwaarde met 3-6 en de derby tussen METO en WVV ‘67 eindigde in een 3-2 zege voor de ploeg uit Hoogerheide.

METO - WVV ‘67 3-2 (2-0) - 1-0 en 2-0 Gijs Verresen, 2-1 Sander de Nijs 3-1 Verresen (pen), 3-2 Robin Schipperijn (pen).
METO had voor rust weinig problemen met WVV ‘67 en dit resulteerde in een 2-0 voorsprong. Tijdens het tweede bedrijf tapten de bezoekers uit een ander vaatje. Trainer Gerard Lazarom: ,,Ik heb in de rust besloten een op een te gaan spelen met het doel snel aansluiting te krijgen. Dat lukte, maar daarna kregen we onterecht een penalty tegen. Toch hebben we na de 3-1 het bijltje er niet bij neer gegooid. De penalty die wij kregen, was ook een cadeautje. In de laatste minuut waren we nog dicht bij de gelijkmaker, maar dat zou niet terecht geweest zijn, want METO was beter en verdiende de winst.’'

Vogelwaarde - ODIO 3-6 (0-1) - 0-1 Merijn Corré, 0-2 Raf Melsen, 1-2 Jeffry Geers, 1-3 Coen Michielsen, 1-4 Mitchell Elenbaas, 1-5 Thomas Jansen, 2-5 Geers, 3-5 Davy van de Velde.
,,We hadden geen lastige middag. Toch speelden we voor rust niet goed. De eindpass kwam steeds niet aan. Nadat het 0-2 was geworden, raakten we op dreef en liepen we simpel uit naar 1-6. Alleen jammer dat in de laatste vijf minuten de organisatie zoek raakte en we nog twee doelpunten tegen kregen’', aldus ODIO-trainer Peter van Oirschot.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.