Volledig scherm
Tim van Dongen (VCW) scoorde vorig seizoen de 2-0 tussen Terheijden-verdedigers Dennis Segeren en Ronald van Boom door. © Marcel Otterspeer / het fotoburo

'Met beide benen op de grond blijven staan is nu erg belangrijk'

ZONDAG VIERDE KLASSE C - De competitie mag dan nog maar net begonnen zijn, in Wagenberg heerst de euforie: VCW is na twee wedstrijden de trotse koploper in de vierde klasse C.

Als Raymond Sponselee op vrijdagavond Sportpark Heesterbosch op rijdt, heeft hij er al vele kilometers op zitten. Naast het hoofdtrainerschap bij de ploeg uit Wagenberg heeft de Dordtenaar ook de Lexmondse vierdeklasse Lekvogels onder zijn hoede. Ook met dit elftal is hij nog ongeslagen en bezet het de derde plaats.

Ondanks de droomstart van VCW met twee overwinningen blijft Sponselee nuchter. „Met beide benen op de grond blijven staan is nu erg belangrijk”, vindt de trainer, die het stokje deze zomer overnam van Henk van Boxel. Voor de zomer trainde Sponselee nog het tweede elftal.

Sponselee spreekt van een vreemde competitie. „Aan de eerste uitslagen te zien, kan iedereen van iedereen winnen. Ik sprak in de voorbereiding uit dat we voor plek vier tot en met acht gaan, maar na de bekendmaking van de indeling denk ik dat het erg moeilijk wordt. Teams als DIA en WDS’19 zijn weer enorm sterk.” Het wordt tot aan de winterstop wekelijks meten voor VCW, daarna kijkt Sponselee naar de doelstelling voor de rest van het seizoen.