Yuri van Brummelen bij de trainende voetbalsters van zijn Meiden Voetbal Academie. Die bestaat niet lang meer, want profclubs plukken te veel talenten weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Yuri van Brummelen bij de trainende voetbalsters van zijn Meiden Voetbal Academie. Die bestaat niet lang meer, want profclubs plukken te veel talenten weg. © Pix4Profs-Ron Magielse

Meidenacademie DIA gaat aan eigen succes ten onder: ‘Ik wist dat dit moment zou komen’

In het paasweekeinde klopten de meiden van voetbalclub DIA nog een grote ploeg als Paris Saint Germain. Twee weken later moet initiatiefnemer Yuri van Brummelen de stekker uit zijn Meisjes Voetbal Academie trekken. De reden: de speelsters zijn zó goed, dat Nederlandse profclubs ze wegplukken.

De training van de DIA Meisjes Voetbal Academie inTeteringen begon gisteravond wat later. Initiatiefnemer Yuri van Brummelen moest eerst een onheilstijding kwijt aan de bijeengeroepen douders van zijn speelsters. Na vier jaar zegt hij noodgedwongen de stekker te moeten trekken uit zijn geesteskindje. ,,Niet vanwege wanbeleid of financiële problemen. Maar omdat we het slachtoffer zijn geworden van ons eigen succes", verzuchtte de man die talentvolle meiden naar de top wil loodsen. Die meiden kwamen uit heel Brabant naar Teteringen om daar hun droom na jagen.