Volledig scherm
PREMIUM
Yuri van Brummelen bij de trainende voetbalsters van zijn Meiden Voetbal Academie. Die bestaat niet lang meer, want profclubs plukken te veel talenten weg. © Pix4Profs-Ron Magielse

Meidenacademie DIA gaat aan eigen succes ten onder: ‘Ik wist dat dit moment zou komen’

In het paasweekeinde klopten de meiden van voetbalclub DIA nog een grote ploeg als Paris Saint Germain. Twee weken later moet initiatiefnemer Yuri van Brummelen de stekker uit zijn Meisjes Voetbal Academie trekken. De reden: de speelsters zijn zó goed, dat Nederlandse profclubs ze wegplukken.

De training van de DIA Meisjes Voetbal Academie inTeteringen begon gisteravond wat later. Initiatiefnemer Yuri van Brummelen moest eerst een onheilstijding kwijt aan de bijeengeroepen douders van zijn speelsters. Na vier jaar zegt hij noodgedwongen de stekker te moeten trekken uit zijn geesteskindje. ,,Niet vanwege wanbeleid of financiële problemen. Maar omdat we het slachtoffer zijn geworden van ons eigen succes", verzuchtte de man die talentvolle meiden naar de top wil loodsen. Die meiden kwamen uit heel Brabant naar Teteringen om daar hun droom na jagen. 

  1. Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon
    PREMIUM
    column

    Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon

    De rook van het afgelopen amateurvoetbalseizoen is goed en wel opgetrokken. De kaarten zijn geschud. Promoties en degradaties bekend. Tranen van verdriet én geluk inmiddels opgedroogd. De vedetten uit de regio kunnen op vakantie. Uitrusten en de batterijen opladen aan de costa’s en zich opmaken voor een nieuwe jaargang. Het slot was adembenemend, zowel in positieve als in negatieve zin. Alles zat erin.