Volledig scherm
PREMIUM
Yuri van Brummelen bij de trainende voetbalsters van zijn Meiden Voetbal Academie. Die bestaat niet lang meer, want profclubs plukken te veel talenten weg. © Pix4Profs-Ron Magielse

Meidenacademie DIA gaat aan eigen succes ten onder: ‘Ik wist dat dit moment zou komen’

In het paasweekeinde klopten de meiden van voetbalclub DIA nog een grote ploeg als Paris Saint Germain. Twee weken later moet initiatiefnemer Yuri van Brummelen de stekker uit zijn Meisjes Voetbal Academie trekken. De reden: de speelsters zijn zó goed, dat Nederlandse profclubs ze wegplukken.

De training van de DIA Meisjes Voetbal Academie inTeteringen begon gisteravond wat later. Initiatiefnemer Yuri van Brummelen moest eerst een onheilstijding kwijt aan de bijeengeroepen douders van zijn speelsters. Na vier jaar zegt hij noodgedwongen de stekker te moeten trekken uit zijn geesteskindje. ,,Niet vanwege wanbeleid of financiële problemen. Maar omdat we het slachtoffer zijn geworden van ons eigen succes", verzuchtte de man die talentvolle meiden naar de top wil loodsen. Die meiden kwamen uit heel Brabant naar Teteringen om daar hun droom na jagen. 

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.