Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen weekend werd er in Moerstraten groot feest gevierd want de FC pakte haar eerste overwinning van het seizoen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Meer kratten dan punten voor FC Moerstraten: ‘Niet laatste worden, daar gaan we voor’

FC Moerstraten kreeg het afgelopen zondag eindelijk voor elkaar: de ploeg van Barry de Wit won een wedstrijd in de vijfde klasse.

“Zo, ik heb van zondag nog lang last gehad”, zegt Frank Bierbooms, met een grijns op zijn gezicht die verraadt dat hij die kater best een prettig aandenken vond aan een memorabele dag. Eindelijk won FC Moerstraten een wedstrijd, met 3-1 werd SDO’63 verslagen. De ploeg had zich de ambitie gesteld om een wedstrijd te winnen dit seizoen en ontving zondagmiddag na het laatste fluitsignaal de ene na de andere krat bier, van gewonnen weddenschappen. “We hebben meer kratten dan punten”, vertelt De Wit lachend.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.