Volledig scherm

Matthew Amoah schenkt Halsteren derbyzege op Dosko (video's)

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Halsteren heeft buurman Dosko dieper in de problemen gebracht. De ploeg van Frans Vermeulen was met 1-2 te sterk voor de Bergenaren. Doordat Groene Ster wel won, staat Dosko nu laatste.

Klik hier voor nog veel meer regionaal amateurvoetbal.

Na een gezapige eerste helft kwam de derby pas na rust op gang. Het schot van Paolo Fortunati (Dosko) was nog zwak, maar luidde een periode in vol kansen. Het was Halsteren dat op voorsprong kwam. Rob Dietvorst gaf in de 58ste minuut vanaf rechts voor, Jeroen Beerendonk schoot binnen: 0-1.

Vervolgens kreeg Halsteren verschillende mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Zo dook Ferdy Yilmaz ineens op voor Nick Lodiers. Maar de spits schoot op de doelman.

Foutje
Daar kreeg Halsteren de rekening voor gepresenteerd, want Sam van de Kreeke was attent bij een foutje in de Halsteren-defensie. De middenvelder kopte raak: 1-1. Daar putte Dosko wat hoop uit. Met schoten van Fortunati en Van de Kreeke maakte Dosko het de bezoekers lastig, maar doelman Ariën Pietersma bleef overeind.

Winnende goal
Toch nam Halsteren de wedstrijd over. De ploeg van Vermeulen kreeg kans op kans. Zo had Jordi Nijs 1-2 moeten maken uit een voorzet van Dietvorst, maar hij twijfelde te lang. Die voorsprong zou er alsnog komen. Vijf minuten voor tijd kreeg Halsteren een corner. De bal werd door Jelle Voermans terug in de doelmond gekopt, waar invaller Matthew Amoah uithaalde: 1-2.

Amoah schonk in het slot, waarin Jorn Hopmans zijn tweede geel zag, nog Ellas Meijer de kans op 1-3, maar de invaller miste. Daarom bleef het lang spannend en mochten de bezoekers doelman Pietersma dankbaar zijn, dat het in het slot niet alsnog gelijk werd.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.