Volledig scherm
Marouane Bouchti. © Ad Looijmans

Marouane Bouchti hervindt vorm bij Oosterhout

ZONDAG DERDE KLASSE B - Successen in de beker en een afgetekende overwinning in de eerste competitiewedstrijd: Oosterhout is het seizoen uitstekend gestart. Marouane Bouchti scoorde in de seizoensouverture tegen NOAD twee keer en had daarmee een belangrijk aandeel in de 5-0-overwinning.

Ook werd afgelopen dinsdag bekeropponent Boeimeer met 5-1 aan de kant gezet, mede door een doelpunt van Bouchti. “NOAD is niet de sterkste tegenstander uit de competitie, we hadden het makkelijk. Als we effectiever waren geweest, hadden we met veel hogere cijfers kunnen winnen.”

Vorig jaar werd Bouchti tweede topscorer van Oosterhout met tien doelpunten en dat aantal wil hij dit seizoen overtreffen. “We speelden het afgelopen seizoen met de punt naar achteren waarbij ik een van de aanvallende middenvelders was. Ik speel nu als echte nummer 10, waardoor ik meer voor het goal kom dan het afgelopen jaar. Vijftien doelpunten is mijn doel, en natuurlijk flink wat assists leveren.”

De in Den Bosch wonende Bouchti speelde in het verleden bij onder meer RKC Waalwijk, FC Dordrecht, Willem II en het Portugese Boavista. Hij kwam dankzij de inmiddels vertrokken trainer Leon Hutte bij Oosterhout terecht. “Hutte gaf mij de kans om weer op niveau terug te keren. Na twee kruisbandblessures in mijn carrière begin ik mijn vorm weer terug te krijgen.”

Er was deze zomer interesse van BVV en andere Bossche ploegen maar Bouchti heeft het op dit moment erg naar zijn zin bij de Oosterhoutse ploeg. “Ik heb goede gesprekken gehad met de nieuwe trainer (Jorco de Kok, red.) en hierdoor zag ik geen reden om te vertrekken. Maar de ambitie om hoger te spelen is er nog steeds. Ik zou graag nog een jaartje willen vlammen bij een eersteklasser of hoofdklasser.”

Naam: Marouane Bouchti
Club: Oosterhout (ZO 3B)
Positie: Aanvallende middenvelder
​Ambitie: Hoofd- of eerste klasse