Archiefbeeld van SAB, dat dit seizoen thuis met 2-0 PCP versloeg.
Volledig scherm
Archiefbeeld van SAB, dat dit seizoen thuis met 2-0 PCP versloeg. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Malinka verlaat Advendo en kiest voor SAB

TrainerscarrouselMartijn Malinka is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van SAB. De 38-jarige Bredanaar komt over van Advendo en volgt bij de Bredase vierdeklasser Meindert Dijkstra op.

,,Ik ben erg blij dat ik bij SAB aan de slag kan. De optie was er om bij Advendo te blijven, maar toen SAB kwam was na een goed gesprek de keuze snel gemaakt”, laat Malinka weten. 

De oefenmeester begon zijn carrière als jeugdtrainer bij Advendo en keerde via de vaandelteams van PCP en DIA in november vorig jaar als hoofdtrainer terug op het oude nest. Na een half seizoen aan het roer van Advendo verkast Malinka naar SAB.

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.