Volledig scherm
Madese Boys - BSC duel tussen Ronnie Verschuren (nr 5) van Madese Boys en Lokman Taheri (nr 7) van BSC. Foto: Else Loof/Pix4Profs

Madese Boys schakelt BSC uit in matige bekerpot

DERDE RONDE DISTRICTSBEKER - Madese Boys gaat verder in het bekertoernooi, ten koste van BSC. De tweedeklasser versloeg de derdeklasser met 1-0.

Op Sportpark De Schietberg werd het 1-0 voor de club van rood en wit, na een schrale partij voetbal. "Het was niet best", zei Madese Boys-trainer Mark Klippel met gevoel voor understatement. "Van beide kanten. Maar in de tweede helft zeker van onze kant. Spelers die terugkomen van blessures hebben weer wat minuten kunnen maken, dat is dan het positieve aan deze middag." Zijn collega van BSC, Gabor Babos: "Ik heb geen verschil gezien tussen een derde en tweedeklasser. Zeker in de tweede helft waren we de betere ploeg en hadden we meer verdiend."

Madese Boys - BSC was verre van een bekerkraker. Het was een gezapige pot onder weinig hartverwarmende omstandigheden. De storm die over het veld raasde, de dreigende donkere wolken en het ontbreken van noemenswaardige publieke belangstelling; het hielp allemaal niet mee. Het publiek dat thuis bij de kachel was gebleven, kreeg het gelijk aan de zijde.

Hoogtepunt
Het overwicht van BSC resulteerde enkel in wat halve mogelijkheden, nooit viel een honderd procent kans te bespeuren. Na twintig minuten spelen viel de 1-0, niet ongelukkig voor Madese Boys. Een verre ingooi verzandde in een 'breiwerkje', waarna de bal pardoes voor de voeten viel van Dennis Marijnissen. Zijn bekeken schuiver ging binnenkant paal binnen en vormde het hoogtepunt van een verder vooral troosteloze voetbalmiddag in Made.

Remise
Gezien het optisch veldoverwicht in de tweede helft had BSC misschien inderdaad wel een remise verdiend, maar Mujib Yaqoubi zag zijn schot geblokt worden, Joris van der Veeken schoot hoog over en Steven van Ginderen was te zelfzuchtig.

Door de moeizame zege treft Madese Boys op zondag 18 december Baronie, dat knap won bij hoofdklasser Halsteren (0-1).

Madese Boys-BSC 1-0 (1-0) 21. Dennis Marijnissen 1-0

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.