Volledig scherm
07-04-2019 - Bavel - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - nr 7 Rutger v.d. Heuvel Rijen 1 in duel met Jules Philippart Jeka 1 © Pix4Profs/Peter Braakmann

Madese Boys nieuwe koploper, Rijen op de valreep onderuit tegen JEKA

zondag 2EDe stoelendans rond de koppositie in 2E ging zondagmiddag onverminderd door. Ditmaal was het Madese Boys dat het weekend afsloot als koploper. Het won bij concurrent Cluzona en zag Beek Vooruit en Kruisland punten verspelen. JEKA dankte de drie punten aan een treffer in de slotseconde van Roman Talboom.

Beek Vooruit - Unitas ‘30 2-4 (0-3) 0-1 Papito Puriel, 0-2 en 0-3 Roman Witting, 0-4 Matthijs Broos, 1-4 Loek Schalk, 2-4 Joost Schalk.
Beek Vooruit-trainer Arno Gabriels: ,,Unitas'30 toonde met name in de eerste helft het kwaliteitsverschil aan. In de tweede helft konden we het beter bijbenen.”

Kruisland - Hoeven 2-2 (2-0) 1-0 en 2-0 Achmed Didi, 2-1 en 2-2 Jim Franssen. 
,,We moeten in de spiegel kijken en stoppen met excuses zoeken. Als je tegen de nummer laatst en voorlaatst gelijkspeelt moet je een prijs uit je hoofd zetten. Zoals vaker vergaten we het duel zakelijk uit te voetballen", verzuchtte Kruisland-trainer Natalino Storelli.

Cluzona - Madese Boys 0-1 (0-1) 0-1 Ian Meeus.
Mark Klippel, trainer van Madese Boys, was verheugd na de nipte zege in Wouw. ,,Winnen van de koploper en zelf de koppositie overnemen. Mooier kan niet,” zei hij.

Zundert - WSC 1-1 (1-0) 1-0 Mike Daemen, 1-1 Jorik Hulsman.
Zundert-trainer Ger Musters sprak van een terechte uitslag. ,,De eerste helft was voor ons, maar na rust zijn we echt onder druk komen te staan. Volgende week uit bij Hoeven wordt een heel cruciaal duel.”

JEKA - Rijen 1-0 (0-0) 90+3 Roman Talboom 1-0.
JEKA won bij het scheiden van de markt en dat was enigszins terecht gezien de kansen die de tricolores kregen na rust. Mathijs van Schendel zag zijn inzet van de lijn gehaald worden, Noel Sipkens strandde in twee instanties op Joep Dames en jeugdspeler Wisse Bos zag zijn inzet hoog over de ballenvanger verdwijnen. Het venijn zat hem in de staart van het duel dat wellicht geen winnaar verdiende. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd raakte Rijen-invaller Tanner Arslan de lat achter Dennis van Duin, waarna aan de andere kant dus de goal wel viel. Ook bij het doelpunt ging een poging, van Vogels, vooraf die op de lat belandde.

Bas Liebregts, trainer van JEKA, was verheugd met de peperdure punten die in Breda bleven. ,,Het was een beetje gelukkig vandaag, maar dat mag ook wel een keer,” zei hij. “Het was niet erg goed, onrustig ook. Maar we hebben wel veel vechtlust gezien. We hebben nog een zwaar programma maar dit geeft vertrouwen.” 

Zijn collega, Max Raeven, was begrijpelijk minder blij. “Beide ploegen speelden voor de winst, dat was wel goed om te zien,” waren zijn woorden. “Ook met 0-0 was ik overigens niet tevreden geweest. Voor de winst hebben we eigenlijk te weinig gebracht, maar vlak voor tijd kunnen wij hem maken, maar dan valt ie aan de andere kant.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.