Volledig scherm
Alle ploegen in de KNVB-beker © KNVB

Loting KNVB-beker: Cluzona op bezoek bij Bredaas getint SteDoCo

In de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker stuit Cluzona op SteDoCo uit Hoornaar. Dongen stroomt één ronde later in en neemt het op tegen de winnaar van Alverna - ODIN'59 .

In totaal 70 amateurclubs verdwenen zaterdagochtend in de koker voor de loting van de eerste en tweede kwalificatieronde in de KNVB-beker. De eerste kwalificatieronde vindt plaats in het weekeinde van zaterdag 18 en zondag 19 augustus, de tweede kwalificatieronde op woensdag 22, zaterdag 25 en zondag 26 augustus.

Stuntploeg Cluzona (tweede klasse) bereikte de landelijke KNVB-beker dankzij het behalen van de halve finale van de districtsbeker. In de kwartfinale werd hoofdklasser Vlissingen met liefst 3-0 opzij gezet. Een ronde later eindigde het Wouwse sprookje tegen Goes. De ploeg van Marcel van der Sloot treft nu het Bredaas getinte SteDoCo, dat uitkomt in de zaterdag derde divisie. Bij die ploeg spelen Chafik Boushaba, Jesse van Bezooijen en Benjamin van Wanrooij. Mocht Cluzona de eerste ronde overleven, dan wacht in de tweede ronde een ontmoeting met de winnaar van JOS/Watergraafsmeer - Westlandia. 

Derdedivisionist Dongen plaatste zich via de competitie automatisch voor de tweede kwalificatieronde. De ploeg treft de winnaar van Alverna - ODIN'59. Bij winst wacht een plaatsje in het hoofdtoernooi.

Gemert

Hoofdklasser Gemert, dit seizoen geleid door Roosendaler Reinald Boeren, speelt in de tweede kwalificatieronde tegen de winnaar van het treffen tussen Hoek en ADO'20. 

NAC

De eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB-beker is op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september. Dan stromen ook de profclubs in, met onder meer NAC. 

Volledig scherm
De KNVB-beker ging vorig seizoen naar Feyenoord. © ANP