Volledig scherm
De spelers van vv Dongen vieren een feestje. © Jeffrey Oomens

Loting eerste ronde KNVB-beker zaterdagavond

KNVB BEKER - Derdedivisionist Dongen weet zaterdagavond wie de eerste tegenstander is in het hoofdtoernooi om de KNVB-beker. De loting vindt plaats rond 22.00 uur en is te volgen op FOX Sports en op de website van de KNVB.

64 clubs zitten in de koker: 35 betaald voetbalclubs, 8 (periode)kampioenen uit de voormalige topklasse én 21 winnaars uit de voorrondes. Clubs die Europees voetbal hebben gehaald, kunnen niet tegen elkaar loten.

Als er een wedstrijd geloot wordt tussen een amateurclub en een profclub, dan speelt de amateurvereniging thuis. De eerste ronde wordt afgewerkt op 20, 21 en 22 september. Na het weekend volgen de exacte speeldata en wordt bekendgemaakt welke wedstrijden live worden uitgezonden op televisie.

Dongen plaatste zich voor het hoofdtoernooi door in de tweede kwalificatieronde OFC uit te schakelen.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."