Volledig scherm

Loman droomt van terugkeer bij MOC'17

ZONDAG DERDE KLASSE A - Hein Loman (22) maakte afgelopen zomer de overstap van MOC’17 naar Grenswachters. De aanvaller deed een stapje terug, omdat hij graag een heel seizoen aan spelen toe wil komen.


"Bij MOC’17 speelde ik vorig seizoen veertien wedstrijden. Nu heb ik ervoor gekozen om in de derde klasse te gaan voetballen, want ik wil alle wedstrijden spelen. Ik moet wel zeggen dat de terugkeer van Roy Belde een grote rol speelde in mijn beslissing om hier te gaan voetballen.”

Belde en Loman hebben een verleden met elkaar. Beide jongens speelden samen in diverse jeugdelftallen van MOC’17 en ook is Loman het schoonbroertje van Belde. "Als Roy niet terugkeerde bij Grenswachters, dan had ik er waarschijnlijk ook niet gespeeld. Hij heeft mijn naam genoemd bij trainer Peter van Oirschot en sindsdien ben ik goed opgevangen bij de club."

Loman heeft het tot nu toe naar zijn zin in Putte, al moest hij wel wennen aan het niveauverschil. "Als je uit de eerste klasse komt dan ben je natuurlijk wel een ander niveau gewend. De trainingen van Van Oirschot zijn intensief genoeg, maar niet te vergelijken met MOC’17. Grenswachters is een hechte vriendengroep. Er hangt een goede sfeer en ik kan goed met de jongens overweg.”

Grenswachters promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse en de doelstelling van dit jaar is handhaving. "Vorige week wonnen we met 4-0 van Internos, een belangrijke zege. Het zal een lastig seizoen worden, maar handhaving is in mijn ogen zeker haalbaar.”

Loman is ambitieus en keert graag terug op Sportpark Roozenoord. "MOC’17 zal altijd mijn club blijven. Nu wil mezelf laten zien in de derde klasse en mijn steentje bijdragen om Grenswachters in deze klasse te houden. Toch hoop ik in een later stadium terug te keren in het blauw-wit”, aldus Loman.

Naam: Hein Loman
Club: Grenswachters (ZO 3A)
Leeftijd: 22 jaar
Positie: Aanvaller
Ambitie: Terugkeren bij MOC’17