Volledig scherm
Spits Kevin de Jong is ervan overtuigd dat Lepelstraatse Boys veilig in de middenmoot gaat eindigen. foto Tonny Presser/Pix4Profs

Lepelstraatse Boys lijkt het scoren verleerd

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Vorig jaar schoten ze de ballen bijna door het net, uit alle hoeken van het veld. In de kampioenswedstrijd bij Rimboe werden zowat de dubbele cijfers behaald. Maar nu in de vierde klasse B lijkt Lepelstraatse Boys het scoren ineens verleerd.

Kevin de Jong, dit seizoen de spits van dienst in de formatie van Erwin Pinas, trekt het boetekleed aan. "Ik ben daar zelf ook medeplichtig aan.” De bekentenis wordt gevolgd door een uitbundige lach. Omdat De Jong zo in elkaar steekt. Het optimisme spat er af.

Met Lepelstraatse Boys, nu bescheiden op de elfde plek op de ranglijst, gaat het volgens De Jong ook gewoon goed komen. "We hebben nog steeds wat te vertellen op het veld. Het valt alleen telkens niet onze kant op.” In de voorbereiding kondigde het onheil zich al aan. Topscorer Jurgen van Schilt, vorig seizoen nog goed voor bijna veertig goals, liep tegen De Schutters een zware knieblessure op. Zo iemand is lastig te vervangen, ook niet door De Jong.

"Vorig jaar waren er altijd wel een paar zwakke schakels bij de tegenstander waar je je op kon richten. Daar is nu geen sprake meer van. Het tempo ligt ook hoger. Misschien ging het vorig jaar allemaal wel te gemakkelijk en zijn we daardoor in slaap gesust. Dat gemakzuchtige moet er uit.” Zo lang er kansen blijven komen, is er volgens De Jong hoop. "Ik ben ervan overtuigd dat we het gaan omdraaien.”

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.