Volledig scherm
© Else Loof / Pix4Profs

Laurijsen vindt Olympia'60 nog te naïef

ZATERDAG DERDE KLASSE B - Olympia'60 moet het vooral doen met de complimenten van de tegenstander en veel minder met punten.

Natuurlijk hadden ze bij Olympia’60 meer van het seizoen verwacht, hoewel de formatie van Arne Koeman nieuw is in de derde klasse. De ploeg krijgt vrijwel wekelijks complimenten van de tegenstander voor het vertoonde spel, maar punten pakken, dat ligt moeilijker.

Aanvoerder Pepijn Laurijsen (25) weet wel waar het aan ligt. "We zijn te naïef en willen alleen maar leuk voetbal spelen.”

Zijspoor
Vorig jaar schoot Olympia’60 de ballen uit alle hoeken van het veld door het net. Met name Nick van Wanrooij scoorde er lustig op los. Maar uitgerekend Van Wanrooij raakte door een blessure en ook nog een vakantie tijdelijk op een zijspoor.

Een trapje hoger krijgt Olympia hoe dan ook minder kansen, en ook dat werkt volgens Laurijsen tegen de ploeg. "Vorig jaar was vrijwel altijd de eerste kans raak en kwam je vanzelf in een positieve sfeer. Nu laten we er soms drie op een rij liggen en gaan we nog verder vooruit spelen dan we toch al doen. En op het moment dat we uit onze posities gaan lopen, worden we in de omschakeling keihard afgestraft.”

  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."