Volledig scherm
Freek Trommelen van Rijen haalt uit maar de bal raakt keihard de paal. Bas Poula van Roosendaal heeft het nakijken. Foto René Schotanus/Pix4Profs

Kruisland verliest aansluiting, Rijen revancheert zich

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Rijen heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen Rood-Wit van vorige week. De ploeg versloeg nu Zeelandia Middelburg met 2-3. Kruisland verloor de topper tegen Unitas (0-2). Gisteren won Rood-Wit al van Roosendaal.

Kruisland kon Rood-Wit tot op drie punten naderen als de topper tegen Unitas gewonnen werd. Dat gebeurde niet. Al binnen elf minuten was de eindstand in Kruisland bereikt. Corné van Horik zorgde in de derde minuut voor 0-1, Pascal van Delden even later voor 0-2. Daardoor heeft Rood-Wit nu zes punten voorsprong op Kruisland en acht punten op Unitas (dat nog een wedstrijd te spelen heeft).

Rijen volgt ook op acht punten, aangezien de ploeg zondag won van Zeelandia Middelburg: 2-3. Zeelandia nam de leiding, maar dankzij Freek Trommelen kwam Rijen nog voor rust terug. Na rust scoorden Paul Andrik en Thom Avontuur. Zeelandia kwam nog terug tot 2-3, daar bleef het bij.

Het treffen tussen Zundert en JEKA eindigt onbeslist: 2-2. Stefan van Dongen bracht JEKA aan de leiding, Aiko van Hooydonk verdubbelde die voorsprong. Ferdi Hereijgers zorgde voor rust nog voor 1-2. Maikel Zagers bezorgde Zundert een punt: 2-2. Zundert staat achtste, JEKA laatste.

Madese Boys verloor thuis van Uno Animo en staat twaalfde.

Kruisland - Unitas 0-2 (0-2). 0-1 Van Horik, 0-2 Van Delden.

Zeelandia Middelburg-Rijen 2-3 (1-1). 1-0 Daniel Wissel, 1-1 Freek Trommelen, 1-2 Paul Andrik, 1-3 Thom Avontuur, 2-3 Wissel.

Madese Boys-Uno Animo 0-2 (0-1). 0-1 Ruben van Loon, 0-2 Rik van Broekhoven.

Zundert-JEKA 2-2 (1-2). 0-1 Stefan van Dongen, 0-2 Aiko van Hooydonk, 1-2 Ferdi Hereijgers, 2-2 Maikel Zagers.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."