Volledig scherm
Cluzona-speler Nick Emmen (links en Tom Schipper van Kruisland (nr 68) in kopduel. © Tonny Presser/Pix4Profs

Kruisland dankt Wouwse 'protestant'

BEKER - Kruisland gaat door in het bekertoernooi. De ploeg schakelde donderdagavond Cluzona uit in Wouw. Een vrije trap in de slotminuut smoorde het slotoffensief van Cluzona in de kiem.

Nog één keer hoopte Cluzona aan te zetten voor een slotoffensief en zo de gelijkmaker te forceren. Praten tegen de scheidsrechter kwam verdediger Nick Emmen echter op een vrije trap tegen te staan. Davy van Merrienboer schoot die in de slotminuut indirect binnen: 1-3 voor Kruisland, slotoffensief overbodig en bekerduel gespeeld.

Ietwat gelukkig kwamen de bezoekers op voorsprong, nadat Cluzona-keeper Fabian de Boer (normaal reservedoelman) de bal eerst in de voeten van Ahmed Didi 'wegwerkte'. De Kruisland-aanvaller twijfelde geen moment en schoot van ver op doel. Met zijn zwakke schot gaf hij De Boer nog de kans om zijn fout te herstellen. De keeper gleed echter uit en zag de bal onder zich door het doel in hobbelen.

De 2-0 viel niet veel later, na een droge knal van Davy van Merrienboer van afstand. De wedstrijd leek vroegtijdig monddood gemaakt, maar good-old Barry Perk blies het duel nieuw leven in. Marcel van der Sloot poeierde de bal na een hoekschop weer het strafschopgebied in, waar Perk de bal van dichtbij genoeg van richting veranderde om er een doelpunt van te maken, 1-2.

Na rust kwam een ander Cluzona het hobbelige bijveldje - het hoofdveld in Wouw heeft geen kunstlicht - op. De ploeg van trainer Ronald van Oeveren drong Kruisland ver terug en voerde de druk op doelman Martijn Geerligs (net als zijn collega aan de overzijde normaal tweede keeper) verder op. De 2-2 zou niet meer vallen, de 1-3 dus wel.

"Mooi, de beker leeft absoluut bij ons", aldus Kruisland-coach Bram Plomp na afloop in Wouw, waar de lichten direct na de wedstrijd werden gedoofd. "We konden vandaag wat wisselspelers speeltijd geven en die hebben zich positief laten zien. Goed voor hen." Op de achtergrond barstte het Kruislandse feestje in de kleedkamer los, terwijl Plomp hoopvol besloot:. "De sfeer is heel goed bij ons, dat zie je. We hebben een mooie groep en kunnen best voor een verrassing zorgen."

Cluzona - Kruisland 1-3 (1-2) - 0-1 Ahmed Didi, 0-2. Davy van Merrienboer, 1-2 Barry Perk, 1-3 Van Merrienboer.